Hoppa till huvudinnehållet

Huspartner ska bygga nya villaområdet vid Karlstad golfklubb

Publicerad:
Köparna till villorna intill Karlstad golfklubbs bana kommer att ha tre hustyper att välja på. Det här är en av dem.
Köparna till villorna intill Karlstad golfklubbs bana kommer att ha tre hustyper att välja på. Det här är en av dem. Foto: Illustration: Lars Axelsson, Huspartner

De 18 nya villorna intill Karlstad golfklubbs bana blir lokalproducerade. Det är Huspartner som har fått ordern att bygga dem.

– Det är så kul att få vara med på en så speciell satsning. Ett prestigeprojekt, säger Lars Axelsson.

Nu kan du snart köpa villa bredvid golfbanan – planerad byggstart under 2022Internt missnöje i golfklubben: Jätteprojektet gick till styrelseledamoten

Han är chefsarkitekt på Huspartner som har sin fabrik och sitt kontor i Skåre.

NWT berättade i november om bostadsprojektet vid golfbanan och i december godkändes den nya detaljplanen för området.

Nu har Karlstad golfklubb skrivit ett avtal med Huspartner som får ansvaret att leverera de 18 villorna som ska växa fram intill banan.

Viktig order

– Det känns väldigt bra. Det är så kul att få vara med på ett så speciell satsning.

– En sådan order betyder mycket för oss ekonomiskt samtidigt som det är ett prestigeprojekt att få samtidigt som det kommer ge oss mycket pr, säger Lars Axelsson.

Säljstarten för de 18 villorna beräknas ske i februari och intresset för dem är redan stort.
Säljstarten för de 18 villorna beräknas ske i februari och intresset för dem är redan stort. Foto: Illustration: Lars Axelsson, Huspartner

Det är han som har ritat de tre olika hustyperna på 123, 124 och 140 kvadratmeter som köparna kan välja mellan.

– För mig har det varit viktigt att se till att de passar väl in i miljön, säger Lars Axelsson.

Stort intresse

Intresset för projektet är redan mycket stort och snart är det dags för försäljningsstart.

– Vi är mycket nöjda med att göra det här samarbetet lokalt med Huspartner som även har medverkat i projekteringsarbetet. Vi räknar med att dra i gång försäljningen i februari via Fastighetsbyrån och byggstart blir det när 80 procent av husen är sålda.

– I den bästa av världar sker det under senvåren eller början av sommaren och vi räknar med cirka ett års byggtid för husen, säger Karlstad golfklubbs klubbchef och vd Mathias Åhlberg.

Alla villor får västläge och de beräknas vara klara och inflyttade under sommaren 2023.
Alla villor får västläge och de beräknas vara klara och inflyttade under sommaren 2023. Foto: Illustration: Lars Axelsson, Huspartner

Över 80 miljoner

Även för golfklubben är villaprojektet mycket betydelsefullt.

– Det rör sig om cirka 85 miljoner kronor som ger oss möjligheter att göra satsningar i banan.

– Vi önskar att investera i greenområden, dränering och bevattning på röd och blå slinga och det finns även tankar på att bygga ut gul slinga från nio till tolv hål. Men det är något som våra medlemmar får tycka till om på årsmötet, säger Mathias Åhlberg.

Kritiska medlemmar

NWT skrev i november om kritik bland medlemmar och sponsorer för att informationen om bostadssatsningen varit för dålig och att styrelseledamoten Håkan Broström via sitt företag Hofbro fastigheter fått uppdraget att leda projektet.

Artikeltaggar

Bostad och byggenHåkan BroströmHöjeHuspartnerKarlstad GKLars AxelssonMathias Åhlberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.