Hoppa till huvudinnehållet

Oro inför nästa elräkning – avbetalningsplan kan erbjudas

Publicerad:
Vd för Karlstads energi Erik Kornfeld.
Vd för Karlstads energi Erik Kornfeld. Foto: Mikael Lindblom

Många oroliga kunder hörde av sig till Karlstads energi angående elräkningen i december. Oron har fortsatt in i januari samtidigt som elpriserna fortsatt är ovanligt höga.

– Det är fler än vanligt som ringer, säger Erik Kornfeld, vd på Karlstads energi.

Elpriserna i december var högre än någonsin. Många oroade sig inför en rekordhög elräkning och hörde av sig till Karlstads energi. Bolaget meddelade då i SVT att en avbetalningsplan kan erbjudas till kunder som hade det besvärligt.

Samtalen fortsätter dugga tätt till det kommunala elbolaget, och man är fortsatt öppna för att erbjuda avbetalningsplaner.

– Det är inget vi rekommenderar, men har man det besvärligt och har en bra betalningshistorik så är vi öppna för en diskussion. Man får se över hela sin ekonomiska situation, säger Erik Kornfeld.

Elpriserna har varit fortsatt höga i januari, men också ojämna.

– Det skiljer mycket dag för dag. En kilowattimme kan vara nere i 20-25 öre för att sedan gå upp till 1,50 som idag. Det är stora variationer. När det är mindre vind och kallare så sticker priset.

Hur ser prognosen för elpriser ut framöver?

– De flesta tror att det kommer sjunka om någon månad eller två. Men för tillfället tror jag vi får vänja oss vid högre priser och större variation.

Artikeltaggar

EkonomiElKarlstadKarlstads energi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.