Hoppa till huvudinnehållet

Ingen världscupdebut för Viktor Brandt: ”Undvika risk för smittspridning”

Publicerad:
Viktor Brandt. Arkivbild.
Viktor Brandt. Arkivbild. Foto: Nisse Schmidt/TT

Svenska skidskytteförbundet meddelar att det inte blir någon världscup i Antholz för Viktor Brandt, Felicia Lindqvist och Emil Nykvist.

I går blev Viktor Brandt uttagen i den svenska truppen till världscuptävlingarna i Antholz 20-23 januari och det skulle bli värmlänningens debut på den högsta nivån.

Men i dag meddelar Svenska skidskytteförbundet att Viktor Brandt, Felicia Lindqvist och värmlänningen Emil Nykvist får vända hem till Sverige och inte kan tävla i Antholz, Italien.

”Skidskytteförbundets medicinska team bedömer att dessa tre aktiva kan tänkas vara kontaktpersoner och åtgärden vidtas för att undvika risk för smittspridning. Samtliga tre aktiva har genomfört PCR-test med negativt provresultat. De aktiva är Viktor Brandt, Felicia Lindqvist och Emil Nykvist”, skriver förbundet på sin hemsida.

Förbundet ser över möjligheten att addera andra skidskyttar till den svenska truppen i Antholz.

Sveriges trupp i italienska Antholz

Damer:

Mona Brorsson

Johanna Skottheim

Ingela Andersson

Herrar:

Malte Stefansson

Oskar Brandt

Gabriel Stegmayr

Simon Hallström

Artikeltaggar

Emil NykvistI2 IFSK BoreSkidskytteVärldscupen i skidskytteViktor Brandt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.