Hoppa till huvudinnehållet

Coop Värmland storsatsar på e-handel – Hagfors ny plockcentral

Publicerad:
Arkivbild. Coop i Hagfors.
Arkivbild. Coop i Hagfors. Foto: Pia Holmström

Coop Hagfors börjar snart med e-handel. Det blir utkörning från Hagfors till hela norra Värmland, samt Filipstad.

– Det innebär att från den 1 februari har Coop Värmland fulltäckande hemsändning över hela Värmland, säger Klas Olsson informationschef på Coop Värmland.

Det är en stor efterfrågan från kunder som gjort att Coop Värmland satsar på e-handel.

– Pandemin har gjort att utvecklingen tagit enorm fart och Coop Värmland har byggt ut e-handeln successivt. Under pandemin har man tyckt att det här är ett jättebra alternativ, säger Klas Olsson.

Klas Olsson, informationschef Konsum Värmland
Klas Olsson, informationschef Konsum Värmland Foto: Helena Karlsson

Sedan tidigare finns utkörning av varor från Stora Coop Bergvik i Karlstad, Stora Coop Kristinehamn och Stora Coop Palmviken i Arvika. Från den 1 februari blir det alltså utkörning från Coop Hagfors.

– De fyra butikerna ska fungera som plockcentraler för hela Värmland. Satsningen på e-handel innebär att totalt cirka 30 personer arbetar med detta på Coop Värmland.

Avgift

Från Coop Hagfors kommer man att köra ut varor till hela norra Värmland (Hagfors kommun, Munkfors kommun och Torsby kommun), samt Filipstads kommun.

Plockavgift plus hemleverans är 99 kronor. Beställer man över 2000 kronor så försvinner denna avgift.

– Det är samma avgift oavsett hur långt bort från butiken man bor, bara det finns en väg och adress att leverera till eller en gps-position. Undantaget är Karlstad kommun där plockavgiften plus hemleverans ligger på 49 kronor, det beror på att det ligger så nära, säger Klas Olsson.

Coop Värmland – så går affärerna just nu: ”Det känns jättebra”Coop e-satsar: Näthandel i 14 av 18 värmländska kommuner

Artikeltaggar

Coop VärmlandE-handelFilipstads kommunHagfors kommunKlas OlssonMunkfors kommunNäringslivTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.