Hoppa till huvudinnehållet

Pandemistopp för stora vinfesten: ”Bygger på rörlighet”

Publicerad:
Initiativtagaren Lennart Åhs flyttar sitt och tre stora hotells event Wine&Walk i Karlstad från slutet av januari till den 1 och 2 april, på grund av de restriktioner som gäller just nu under pandemin.
Initiativtagaren Lennart Åhs flyttar sitt och tre stora hotells event Wine&Walk i Karlstad från slutet av januari till den 1 och 2 april, på grund av de restriktioner som gäller just nu under pandemin. Foto: Per Mårtensson/Helena Karlsson

Den 28 och 29 januari skulle första upplagan av vinfesten Wine & walk anordnas, på tre stora hotell i Karlstad.

Det blev succé direkt och i stort sett alla biljetter var slutsålda.

– Men nu väljer vi att flytta eventet till 1 och 2 april, men tanke på de restriktioner som gäller under pandemin för närvarande, berättar initiativtagaren Lennart Åhs.

Tre stora hotell i Karlstad samarbetar om vinfesten, Elite Stadshotellet, Scandic Winn och Clarion Hotell Plaza. Sedan arrangeras även ett bubbelevent med samma koncept 6 och 7 maj

– En grupp på vardera 100 personer samlas på varje hotell. Totalt 600 under två dagar. Under ledning av en presentatör får de provsmaka viner och ostar. Franska viner på ena hotellet, spanska och italienska på de två andra. När varje provsmakning är klar promenerar respektive grupp vidare till nästa hotell och provar nya viner. Allt tillsammans med en värd, säger Åhs.

Därav namnet Wine & walk.

– Vi hade kunnat genomföra Wine & walk nu, förutsatt att alla gäster sitter ner. Men eventet bygger på rörlighet och mingel och tvingas man sitta ner blir upplevelsen en helt annan. Därför flyttar vi fram eventet och hoppas kunna genomföra Wine & walk den 1 och 2 april istället. Vi har bara ett fåtal biljetter kvar, så satsningen blev väldigt lyckad, säger Åhs.

Bubbeleventet 6 och 7 maj består av provsmakning av cava, spumante och champagne och genomförs på samma hotell och med samma koncept.

Satsningen är den första i sitt slag i Sverige.

– Jättekul att vi kan visa upp ett samarbete trots att vi är konkurrenter från olika kedjor. Det här är ett helt unikt samarbete i hotell-Sverige. Ett måste nu efter våra stora svårigheter under pandemin, konstaterade Lena Malmberg, direktör på Plaza, när eventet presenterades i oktober.

Förhoppningen är att eventet ska utvecklas till en stor stadsfest i Karlstad med tiden.

Biljettsuccé för unik satsning – nu kommer fler dryckesevent

Artikeltaggar

Elite HotelsEvenemangKarlstadLennart ÅhsMat och dryckScandic WinnVin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.