Hoppa till huvudinnehållet

"Elin”, 24, berättar: ”Han har både köpt sex och knark av mig”

Publicerad:
Kvinnan som vi valt att kalla ”Elin” berättar om enhetschefen som köpte sex av henne. Bilden har inget samband med artikeln.
Kvinnan som vi valt att kalla ”Elin” berättar om enhetschefen som köpte sex av henne. Bilden har inget samband med artikeln. Foto: Nesvold

Elin är inte hennes riktiga namn, men det vi kallar henne i artikeln. Hon är tjejen som sålde sig själv till mannen med den höga kommunpositionen. För Filipstads Tidning berättar hon om deras sexmöten.

– Han har både köpt sex och knark av mig. Den första gången han köpte sex av mig var 2019, berättar hon.

Elin är 24 år idag. Hon börjar intervjun med att backa bandet till när hon var väldigt liten. Då hände något som följt henne genom livet.

– Farfar var på mig från att jag kan minnas tills jag var tio år. Så det jag håller på med, att sälja mig själv, är ett självskadebeteende.

Elin och mannen i chefsposition inom FT:s bevakningsområde har haft kontakt med varandra sedan innan Elin blev inlagd på ett LVM-hem, en plats där kvinnor med missbruk och psykiska problem kan vända sig. Hon berättar för FT att mannen i fråga har jobbat inom samma bransch tidigare.

Elin visar oss skärmdumpar på hennes och mannens chattkonversationer, även på swishhistorik från den berörda mannen. Där framgår bland annat priser för sexuella tjänster, diskussioner kring drogköp samt att mannen väntar utanför hennes lägenhet.

Utdrag från en av konversationerna:

Mannen: ”Är du själv?”

Elin: ”Ja, no shit.”

Mannen: ”Fan va fin du är. Jag kommer. Är där om 20.”

Elin: ”Avsugning eller sex för 600. Eller 1000. Tänkte om jag ska duscha.”

Mannen: ”Duscha du jag kommer och hjälper dig”

Elin: ”Så sex 1000 kr? Eller avsugning? Tänker på kondom och de. Och jag vill veta hur mycket jag får innan 600 minimum måste jag ha. ”

Elin: ”Hallå”

Mannen: ”Jag är utanför”

Kvinnan har visat FT chattkonversationer mellan henne och mannen.
Kvinnan har visat FT chattkonversationer mellan henne och mannen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Elin tog kontakt med FT för att hon ville belysa hur fel hon tycker att det är att en man i den positionen, som arbetar med utsatta människor, köper sex och droger.

– Det känns så fel bara, jag vill att alla ska veta vad han har gjort, säger hon och tillägger:

– Ibland kändes det som om han själv tyckte att det var fel det han gjorde. Som att han förnekade för sig själv ibland. En gång sa han ”du är som en klient för mig”. Han var inte alltid så snäll heller, han har varit väldigt hårdhänt. Och han har tagit droger tillsammans med mig, berättar hon.

Varför Elin valde att gå till media och inte till polisen har att göra med hennes förflutna.

– När man har missbrukat själv så blir man inte tagen på allvar. Det är ingen som tror på mig ändå, säger hon.

Hennes mål är att mannen ska ställas till svars på grund av det han gjort när han jobbar med det han gör.

I augusti 2020 var den sista gången kvinnan och mannen träffades men så sent som för nån månad sedan hörde Elin av sig till mannen. Elin försökte gillra en fälla för honom och därför lurade dit honom.

– Vi träffades utanför men det skulle aldrig bli någon träff, jag spelade bara in vad han sa. Dock blev han så nervös så han drog.

Efter vår intervju med Elin har det kommit till FT:s kännedom, genom en artikel som Sveriges Radio publicerat, att mannen nekar till anklagelserna över sexköpen men erkänner att han köpt droger av Elin. Det framgår även i en uppföljningsartikel, återigen av SR, att mannen inte längre jobbar kvar på sin position inom den berörda kommunen.

När det kommer till Elin så försöker hon nu bli helt drogfri och leva ett annat liv tillsammans med sin pojkvän.

Artikeltaggar

MänskligtÖrebro länProstitutionSaker vi inte pratar omVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.