Munkfors har fått sin första foodtruck – här satsas det på grekisk mat

Publicerad:
Eleni Lampronou och Triantafillos Pavlidis har Estias foodtruck Foto: Joachim Lagercrantz

Eleni Lampronou och Triantafillos Pavlidis har många järn i elden. De har ett dataföretag och äger fastigheter. Nu satsar de också på grekisk mat som de säljer från sin foodtruck i Munkfors och Karlstad.

– Min fru är nyutexaminerad kock. Den äkta grekiska souvlaki som vi säljer finns inte någon annanstans i Värmland, säger Triantafillos Pavlidis.

Estias foodtruck dyker sedan 1 januari upp på tisdagar och torsdagar på Stora Torget i Karlstad och måndag, fredag och lördag i Munkfors centrum.

NWT är i kontakt med Triantafillos Pavlidis i Munkfors. som berättar varför han och hans fru Eleni Lampronou gör satsningen.

Splitterny

– Vi fick signaler från folk att de ville ha lite variation för det finns mest pizzor att köpa. Så vi beställde en splitterny foodtruck för 1,2 miljoner. Den är topputrustad med ett hypermodernt restaurangkök. Det är Munkfors första foodtruck.

Här besöker paret Stora torget i Karlstad med sin foodtruck
Här besöker paret Stora torget i Karlstad med sin foodtruck Foto: Joachim Lagercrantz

Souvlaki och moussaka

Här lagar Eleni äkta grekisk mat.

– Vi importerar äkta pitabröd från Grekland och naturligtvis är det äkta grekisk fetaost. Nu satsar vi mycket på souvlaki, men Eleni ska så småningom även göra vanlig grekisk mat som moussaka som är mycket populärt bland turister.

För det är i Grekland som både Eleni och Triantafillos har sina rötter.

– Jag är från Athen och kom till Sverige på 70-talet. För 25 år sedan träffade jag min fru när jag åkte på semester till Grekland. Vi gifte oss och så följde Eleni med mig till Sverige.

Mångsysslare

Sedan dess bor de i Munkfors. Triantafillos är utbildad systemvetare och tillsammans har paret bolaget Nitsasoft som erbjuder databasdrivna webbtjänster. Bland annat SHL och Hockeyallsvenskans domarorganisation använder deras webbtjänst.

– Dataföretaget är grunden. Sedan äger vi också fastigheter i Munkfors och så tänkte vi att vi kastar oss in i restaurangbranschen också, så får min fru någon nytta av sin examen.

Så mycket ledighet blir det inte för paret.

– Vi kan aldrig klaga på att vi inte har något att göra i alla fall, säger Triantafillos.

Artikeltaggar

FoodtruckGreklandKarlstadMunkforsNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare