Hoppa till huvudinnehållet

Lysjö Kasper knäckte norrmännen med sin starka avslutning

Publicerad:
Svensk seger i kallblodslopp är ovanligt i Värmland men det fixade Lysjö Kasper med sin tränare Kristina Larsson.
Svensk seger i kallblodslopp är ovanligt i Värmland men det fixade Lysjö Kasper med sin tränare Kristina Larsson. Foto: Lennart Kihlman

Två kallblodslopp inom streckspelet och att Jan Roar Mjölneröd vann det ena med Skandele, som tidigt övertagit spets, är inte ovanligt men det är mer sällan som ett svenskt kallblod slår till.

När det händer är det chans att det är Kristina Larsson som vinner med någon av sina Lysjö-hästar. Den här gången var det Lysjö Kasper som var först i mål efter en perfekt styrning av Kristina som hittade andra utvändigt i rygg på Garli Kongen.

– Han är snabb och har en bra långspurt men i dag kunde vi vänta ända till sista kurvan innan jag attackerade, sa Larsson vars häst nu har tre segrar i raden och nästan 2 000 startpoäng varför Kristina kan matcha precis hästen som hon önskar.

– Problemet är att det knappt finns några lopp för Kasper. Det som ligger närmast till hands är ett lopp i februari på Romme, informerar Larsson.

Ändrade förutsättningar

Förändrade förutsättningar i den första V65-avdelningen eftersom förhandsfavoriten och vår spik på lilla systemet Bontoni Degato blev struken på grund av sårskada.

Det underlättade för Mack Joe med Tom Horpestad att köra sig till spets. Årjängstränaren fick dämpa tempot till 19,5 första varvet. Det gjorde att femåringen hade krafter kvar i avslutningen vilket gjorde att favoriten Kosgi inte kunde ta sig förbi på upploppet.

– Han borde ha vunnit senast men då ville han inte ta sig förbi ledaren så planen i dag var att köra i ledningen för då kämpar han lite bättre, sa Horpestad som därmed fixade sin första seger under 2022.

Limus Lissi obesegrad på Färjestad

Limus Lissi har blivit något av en följetong på Färjestadstravet. Ann-Charlotte Larsson hade hittat en lämplig uppgift åt åttaåringen i ett lopp med endast amatörtränade hästar för kuskar som kört högst 150 lopp i fjol.

Det gjorde att Ann-Charlotte kunde köra själv. Ekipaget släpptes till spets efter 300 meter av Marcus Linryd som körde Corvina V.W. Det var också den sistnämnde som utmanade på upploppet efter att ha backats loss från vinnarhålet men Limus Lissi sträckte ärligt på sig och vann sin fjärde start på hemmabanan. Vinnaroddset 1,47 och det faktum att ekipaget var streckat på 69 procent av kupongerna antyder hög tillit till Larsson som ändå får anses väldigt orutinerad i sammanhanget men håller uppenbarligen för trycket. Det kan behövas till nästa helg då det är V75 på hemmaplan.

– Planen är att anmäla till klass 2-loppet men vi behöver kolla om hästen innan vi anmäler då hon har problem med en hovspricka. Om det blir start så kör jag själv, avslöjar Ann-Charlotte vars häst har startpoäng (1 855) som lär räcka för att platsa i loppet.

Den stora skrällen som stjälpte vår chans till sex rätt på V65 var 92-oddsaren Iglesisas Boshoeve som vann med Micael Lindblom vars häst rensade oerhört.

Jorma Kontio avrundade streckspelet med Katja Melkkos Listas Hotshot som höll spets från innerspåret och vann säkert.

Artikeltaggar

Ann-Charlotte LarssonFärjestadstravetJan Roar MjölnerödJorma KontioKristina LarssonTom HorpestadTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.