Insändare: Slopa vaccinpassen!

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
insändarskribenten vill att regeringen ska slopa vaccinpassen och låta även ovaccinerade få gå på offentliga sammankomster.
Foto: Johan Nilsson/TT
Just nu har spridningen av covid-19 pågått i ungefär två år. Men den senaste tiden har regeringen bestämt att man behöver vaccinpass för att kunna gå på offentliga sammankomster och mycket annat.

Detta betyder att man måste ha bevis på att man har fått minst två sprutor av vaccinet mot covid-19. Regeringen tycker tydligen att det är viktigare att minska spridningen av covid-19 än att respektera de som är ovaccinerade.

För det första har vaccinet inte så stor effekt. Visst, det hjälper oss att inte bli lika sjuka men hjälper det verkligen till att minska smittspridningen? Beviset på detta är att det ligger nästan lika många ovaccinerade som vaccinerade på sjukhus. Jag förstår att många kanske tänker att de vaccinerade har ju umgåtts med personer just för att de är vaccinerade och på så vis ligger det många vaccinerade på sjukhus.

Det andra jag verkligen tycker är fel med vaccinpassen är att man diskriminerar de människor som är ovaccinerade. De som är ovaccinerade får det jobbigt och krångligt att resa till andra länder och att gå på offentliga sammankomster då man behöver vaccinpass. Det blir ju diskriminering när man måste vaccinera sig för att resa. Man tvingar ju nästan människor att vaccinera sig om de vill resa. Jag förstår de människor som inte vill ha vaccinet eftersom det har tagits fram på så kort tid.

Det borde inte spela någon roll om man är vaccinerad eller ovaccinerad. Det här handlar om diskriminering och det strider mot mänskliga rättigheter. Just på grund av att det strider mot mänskliga rättigheter så blir det här ett viktigt ämne.

Jag vill att regeringen ska slopa vaccinpassen och låta även ovaccinerade få gå på offentliga sammankomster. Det är ju galet att regeringen tycker att det är viktigare att stoppa spridningen av covid-19 än att låta ovaccinerade människor få behålla sina rättigheter. Slopa vaccinpassen!

Ung Gentleman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.