Hoppa till huvudinnehållet

Garpenlöv berättar – SHL-stjärnan den ende som tackat nej till OS

Publicerad:
Förbundskapten Johan Garpenlöv berättar att Luleås Linus Omark är den ende spelaren som tackat nej till OS. Foto: Pontus Lundahl/TT

Om en vecka presenterar förbundskapten Johan Garpenlöv truppen till OS. En spelare har tackat nej, berättar han för Hockeykväll.

På fredag nästa vecka blir Tre Kronors OS-trupp offentlig vid en presskonferens.

För Hockeykväll, som sändes på torsdagskvällen, berättade förbundskapten Garpenlöv att en spelare tackat nej - Linus Omark.

– Resten som jag har pratat med är jättesugna att åka och spela för Sverige i OS, sa han till Hockeykväll. Man får inte så många chanser att spela OS. Nu är det många killar i Europa som har möjligheten och då finns det ett jättestort intresse.

Omark menar att han inte vill hamna i karantän i Kina.

– Egentligen tackar jag nej till Tre Kronor 2018 men kontakten återupptogs och jag funderade på det. Men jag kom fram till att jag inte vill åka då OS-upplevelsen inte lär bli den samma och jag vill inte heller riskera att hamna i karantän i Kina, säger han till SVT.

Artikeltaggar

IshockeyJohan GarpenlövSHLTre Kronor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.