Garpenlöv berättar – SHL-stjärnan den ende som tackat nej till OS

Publicerad:
Förbundskapten Johan Garpenlöv berättar att Luleås Linus Omark är den ende spelaren som tackat nej till OS. Foto: Pontus Lundahl/TT

Om en vecka presenterar förbundskapten Johan Garpenlöv truppen till OS. En spelare har tackat nej, berättar han för Hockeykväll.

På fredag nästa vecka blir Tre Kronors OS-trupp offentlig vid en presskonferens.

För Hockeykväll, som sändes på torsdagskvällen, berättade förbundskapten Garpenlöv att en spelare tackat nej - Linus Omark.

– Resten som jag har pratat med är jättesugna att åka och spela för Sverige i OS, sa han till Hockeykväll. Man får inte så många chanser att spela OS. Nu är det många killar i Europa som har möjligheten och då finns det ett jättestort intresse.

Omark menar att han inte vill hamna i karantän i Kina.

– Egentligen tackar jag nej till Tre Kronor 2018 men kontakten återupptogs och jag funderade på det. Men jag kom fram till att jag inte vill åka då OS-upplevelsen inte lär bli den samma och jag vill inte heller riskera att hamna i karantän i Kina, säger han till SVT.

Artikeltaggar

IshockeyJohan GarpenlövSHLTre Kronor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare