Hoppa till huvudinnehållet

Alma Löv satsar på solenergi – och en ny konstsommar trots allt

Publicerad:
Stella Broos är konstnärlig ledare på Alma Löv Museum of Unexp Art.
Stella Broos är konstnärlig ledare på Alma Löv Museum of Unexp Art. Foto: Lena Richardson

Det blir en konstsommar på Alma Löv även 2022. Det var dock inte självklart, avslöjar konstnärliga ledaren Stella Broos.

2021 har gått i mål och det är dags att blicka framåt. Stella Broos jobbar med rapporter från året som gått när NWT ringer och kollar läget, men har också börjat förbereda för årets verksamhet.

De planerna handlar inte bara om konst och musik, visar det sig.

– Solenergi ska vi försöka satsa på i år och få upp solpaneler, säger Stella Broos.

För konstpubliken är sommarbesök på Alma Löv en tradition, men lika självklart har det inte varit för Stella Broos att köra också i år.

Övervägde paus

– Jag har övervägt att stänga i sommar för att kunna göra ett mer omfattande arbete med renovering, säger hon.

Nu har hon ändå landat i att hålla museet öppet också sommaren 2022. Lördagen den 18 juni, som brukligt helgen före midsommar, öppnar Alma Löv för säsongen.

– En sommar på Alma Löv ska det bli och sen får vi se i vilken omfattning det blir. Kanske gör vi lite mindre omfattande projekt i år, säger Stella Broos.

Osäkerhetsfaktor

Ett par konserter är också inbokade. Närmast i tiden ligger ett besök av Frazey Ford från Kanada den 21 mars. Det internationella inslaget är en osäkerhetsfaktor:

Alma Löv Museum ligger i Smedsby utanför Östra Ämtervik.
Alma Löv Museum ligger i Smedsby utanför Östra Ämtervik. Foto: Lena Richardson

– Vi har två konsertdatum med en artist från Kanada och en från Australien. Vi vet ju inte om internationella turnéer kan bli av, men bokningsbolaget har sagt att det ska gå, säger Stella Broos.

Pandemin har påverkat de två senaste somrarna på Alma Löv, med restriktioner, handsprit, avstånd och omstuvningar i kalendern. Än är det inte över, så Stella Broos svar på frågan ”Vad hoppas du mest på av kulturåret 2022” är rakt och koncist:

– Att det ska öppna upp, så klart!

Så blir kulturåret 2022 – en maffig värmländsk kalenderNya operachefen på plats: ”Längtar efter att kavla upp ärmarna och sätta igång”Skål för 2021 – kulturåret som levererade trots allt

Artikeltaggar

Alma LövFritid och livsstilKonstNöje/KulturNyårÖstra ÄmtervikPandemiSolenergiSommarStella BroosSunneUtställningarVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.