Hoppa till huvudinnehållet

Starka värmländska inslag när Kulturstudion sänder galagodis i SVT

Publicerad:
Marcus Jupither sågs på Wermland opera i höstas: i helgen ses han i SVT i en galaföreställning där också Karlstadsaktuella Linus Fellbom står för ljusdesignen.
Marcus Jupither sågs på Wermland opera i höstas: i helgen ses han i SVT i en galaföreställning där också Karlstadsaktuella Linus Fellbom står för ljusdesignen. Foto: Sören Vilks

Flera Värmlandsbekantingar från operavärlden syns och framför allt hörs när SVT sänder en gnistrande jubileumsgala i helgen.

Jubilaren i sammanhanget är Anders Walls stiftelse, som firade sitt 40-årsjubileum med en stor festgala på Kungliga Operan i Stockholm i augusti. På lördag kväll, den 15 januari, visar SVT ett utdrag ur scenkonstverket, som skapats av Linus Fellbom och Charlotte Hellekant.

Linus Fellbom är aktuell på Wermland opera i vår med operan Eurydike och fler Värmlandsbekantingar är med i programmet. Bland de medverkande finns både sopranen AnnLouice Lögdlund som tillhör Wermland operas fasta ensemble, och Marcus Jupither, baryton, som gjort flera roller i Karlstad, senast i kortoperorna Pajazzo och Gianni Schicchi.

Också pianisten Per Tengstrand, klarinettisten Emil Jonason, violasten Ellen Nisbeth och cellisten Jakob Koranyi har setts på Wermland opera.

Anders Walls stiftelse firade 40 år med galakonsert på Kungliga Operan. Nu kan den ses i SVT.
Anders Walls stiftelse firade 40 år med galakonsert på Kungliga Operan. Nu kan den ses i SVT. Foto: Sören Vilks

Utdraget ur galan sänds lördag den 15 januari kl. 19.00 i SVT2 Kulturstudion med repris söndag 16 januari kl. 11.05. Kan även ses på SVT Play till och med den 14 juli 2022.

Så blir kulturåret 2022 – en maffig värmländsk kalender

Artikeltaggar

AnnLouice LögdlundKarlstadKonserterMusikNöje/KulturOperaSVTTeaterTVVärmlands länWermlandsoperan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.