Hoppa till huvudinnehållet

Tredje Colling-brodern bryter tystnaden: ”Har fått tillbaka suget”

Publicerad:
Jesper Colling under en SSL-match mot Mullsjö. Nu är Colling-broder nummer tre på väg mot comeback.
Jesper Colling under en SSL-match mot Mullsjö. Nu är Colling-broder nummer tre på väg mot comeback. Foto: Mikael Lindblom

Igår blev det klart att värmländska innebandystjärnorna Tom och Adam Colling ska spela för Nilsby IK nästa säsong.

Men vad händer kring Jesper Colling. Han som var den förste att hoppa av från Karlstads IBF:s allsvenska lag tidigt i höstas.

NWT har tagit ett snack med den tredje brodern.

Den som följer värmländsk innebandy kan den här historien vid det här laget.

Säsongen hann knappt komma igång innan samtliga tre kvarvarande Colling-bröder i Karlstad IBF hade försvunnit ut i kulisserna. Jesper, 23, hoppade av först. Han följdes strax av Adam, 29, och Tom, 30.

De båda äldre bröderna fick klartecken att börja träna med division 1-laget Nilsby IK, där den yngste brodern, William, 21, redan fanns.

Men i Jespers fall har det varit tyst.

Fram till nu.

– Jag vill inte uttala mig om varför mina bröder inte ville vara kvar i KIBF, men i mitt fall handlade det enbart om motivationsbrist, säger Jesper nu till NWT.

Han fortsätter:

– Jag debuterade i a-laget redan som 16-åring och hade varit med länge, trots att jag fortfarande är ung. Jag kände plötsligt att jag inte hade suget kvar. Jag tyckte inte att innebandyn var lika rolig längre.

Ung veteran

Fram till dess hade Jesper spelat 117 seriematcher (allsvenskan och SSL) för Karlstad och svarat för 88 poäng (54+34).

Men nu öppnar den tredje Colling-brorsan för en comeback.

– Jag har hållit igång träningen på egen hand, men det har varit skönt med en paus. Nu känner jag dock att innebandysuget har börjat komma tillbaka.

Han berättar att han följt broder Williams lag Nilsby under säsongen och även kontinuerligt kollat SSL-matcher på tv.

– Jag har insett hur stor del av mitt liv innebandyn faktiskt är och hur viktig den faktiskt är för mig. Så nu vill jag komma igång igen och känner att jag fortfarande har mycket kvar att ge.

4 x Colling. Från vänster: Tom, Jesper, Adam och William. Det återstår att se om samtliga spelar i Nilsby IK nästa säsong.
4 x Colling. Från vänster: Tom, Jesper, Adam och William. Det återstår att se om samtliga spelar i Nilsby IK nästa säsong. Foto: Mikael Lindblom

Blir det fyra bröder Colling i Nilsby nästa säsong då?

– Haha, det är inte omöjligt, men det kan också bli något helt annat. Jag stänger inga dörrar åt något håll.

Kan tänka sig att flytta

Men Jesper säger också att han helst inte spelar längre ner i seriesystemet än division 1.

– Spel i allsvenskan är alltid intressant, säger han.

Är du flyttbar?

– Helt klart mer flyttbar än mina två äldre bröder, haha. Jag har inte så mycket som håller mig kvar i Karlstad så jag är rätt flexibel på så sätt.

Klart: Ny klubb för bröderna Colling: ”Ser fram emot det här jättemycket”Stort coronautbrott i Karlstad IBF: ”Svårt att komma till spel”

Artikeltaggar

Adam CollingInnebandyJesper CollingKarlstad IBF HerrNilsby IKTom CollingWilliam Colling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.