Hoppa till huvudinnehållet

Förändra resecentrum

Publicerad:
NWT Ledarredaktion
henrik.l.barva@nwt.se
Behåll två filer.
Behåll två filer. Foto: Arkivbild

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Om ett antal stora företag i Karlstad har fel när de angriper planerna på en handelsplats på Månsberget så har de mer rätt när de kritiserar vissa aspekter av det planerade resecentrumet. Det är sex fastighetsägare som nu överklagat detaljplanen till mark- och miljödomstolen (inte alla dessa är inblandade i överklagandet gällande Månsberget är bäst att tillägga).

Det är framför allt utformningen och avsmalningen av Hamngatan de vänder sig mot, och det är en kritik som funnits i åratal så det borde inte komma som någon överraskning för kommunen, som ändå valt att inte lyssna på det örat. Med bara en fil i vardera riktningen och länsbussar som skall ha hållplatser längs med Hamngatan skapas en osäker trafikmiljö och det hindrar dessutom tillgängligheten för transporter till centrum.

Ett nytt resecentrum behövs och stora delar av det kommunen planerar är bra, men man har verkligen kört fast sig när det gäller omvandlingen av Hamngatan. Låt den vara tvåfilig och behåll länsbussarna där de är. Det går att bygga en övergång från spårområdet till busstationen. Den ligger redan så nära.

Artikeltaggar

HamngatanKarlstads kommunKollektivtrafikLedareMånsbergetResecentrum