Hoppa till huvudinnehållet

Egendomlig överklagan

Publicerad:
I onödig långbänk.
I onödig långbänk. Foto: Håkan Strandman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det blev ett ja i Karlstads kommunfullmäktige till ett handelsområde på Månsberget. Men givetvis blev det överklagat, bland annat av ett antal stora företag som säger sig värna centrumhandeln, men som ändå inte protesterat mot skymmande handelsetablering på Välsviken. Att kommunen inte skulle kunna ställa krav på vilken sorts handel som skall ske stämmer inte heller. Detta enligt en prejudicerande dom för Örebro kommun.

Mest ögonbrynshöjande är dock att Kristinehamns kommun gett sig in i spelet så här fem i tolv. Hade det inte varit bättre att prata med Karlstad innan man tar till ett drastiskt överklagande? Det främjar inte direkt sämjan i Värmland. Sedan håller inte heller deras invändningar.

Kristinehamn leker med tanken på att etableringen skulle kunna ske där istället, men det är ju Thongruppen som hittat en plats som passar dem och som de kan köpa. Något annat alternativ finns inte. Någon stor handelsutredning för hela Värmland som de efterlyser är heller inte Karlstads utan i så fall Region Värmlands ansvar. Men nu dras allt i onödig långbänk ändå.

Artikeltaggar

CentrumKarlstads kommunKommunfullmäktigeKristinehamns kommunLedareMånsbergetMark- och miljödomstolenOlav Thon-gruppenRegion VärmlandVälsvikenVälsvikens handelsplats