Hoppa till huvudinnehållet

Teknikmagasinet lämnar Töcksfors shoppingcenter

Publicerad:
Teknikmagasinet stänger sin butik i Töcksfors shoppingcenter. Bilden visar butiken på Bergvik i Karlstad som kommer finnas kvar.
Teknikmagasinet stänger sin butik i Töcksfors shoppingcenter. Bilden visar butiken på Bergvik i Karlstad som kommer finnas kvar. Foto: Helena Karlsson

Teknikmagasinet har beslutat sig för att stänga sin butik i Töcksfors shoppingcenter. Orsaken är pandemin som har gjort att försäljningen har rasat.

Teknikmagasinet har under lång tid varit en av hyresgästerna i Töcksfors shoppingcenter, men nu har butikskedjan tagit beslutet att stänga sin butik. Det sker på fredag.

– Det känns jättetråkigt, men det var inte oväntat med tanke på att vi har tappat tre fjärdedelar av våra kunder på grund av pandemin.

– Ägarna har hållit ut länge, men till slut går det inte längre. För två veckor sedan förstod jag att stängningen var på gång, säger säljaren Oscar Lejrin.

Fyra anställda

Butiksnedläggningen innebär att de fyra anställda mister sina jobb.

– Men som tur är har vi alla fått nya jobb. Själv ska jag börja jobba på Elon i Årjäng, säger Oscar Lejrin.

I januari 2020 kom beskedet att butikskedjan Teknikmagasinet hade gått i konkurs. I Värmland fanns då fyra butiker med 20 anställda. Två av dem lades ner, den i Charlottenberg och den i Mitticity i Karlstad.

Kvar blev butikerna på Bergvik och i Töcksfors efter att nya ägare hade tagit över verksamheten. Nu återstår snart bara Bergviksbutiken.

”Är jättesynd”

– Det är jättesynd att Teknikmagasinet stänger hos oss. De har haft väldigt många kunder och gett bra service.

– Jag har vetat om nedläggningen i ungefär en vecka. Vi vill ersätta butiken med något liknande och hoppas att det blir så, säger Madeleine Ward, centerchef på Töcksfors shoppingcenter.

Artikeltaggar

HandelMadeleine WardOlav Thon-gruppenTeknikmagasinetTöcksforsTöcksfors shoppingcenter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.