Hoppa till huvudinnehållet

Teimouri (L): Regeringens panikåtgärd är inte tillräcklig för elkunderna

Publicerad:
Arman Teimouri (L) är kritisk till regerings stödpaket. Foto: ALI LORESTANI/TT

– Regeringen går nu i panik ut för att genom ett engångsstöd till hushåll med höga elräkningar. Det är förståeligt då den havererade energipolitiken är på väg att kosta regeringen makten. Om inte förr blev det när december månads elräkning kom uppenbart för var och en att energipolitiken behöver läggas om i grunden, säger Liberalernas energipolitiska talesperson Arman Teimouri, i ett pressutskick kort efter regeringens tillkännagivande.

Teimouri skriver vidare i sitt meddelande att regeringens kontantstöd till villaägare är en kortsiktig åtgärd som inte löser problemen i grunden. De höga priserna kommer inte att försvinna. De är en konsekvens av att bland annat Sverige och Tyskland driver en ohållbar energipolitik där pålitlig kärnkraft avvecklas och ersätts med väderberoende elproduktion.

JUST NU: Pressträff med Damberg och Farmanbar om de höga elprisernaVillaägarna: Elprisförslag inte så imponerande

– Stödet är också orättvist. Alla drabbas av de höga elpriserna. Men regeringen begränsar sin panikåtgärd till människor med stora boenden. Liberalerna har föreslagit att straffskatten på vår fossilfira el ska börja avvecklas, säger Arman Teimouri.

Artikeltaggar

Arman TeimouriEkonomiPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.