"Björka” siktar mot SHL efter nya milstolpen: ”Enda jag tänker på”

Publicerad:
Henrik "Björka" Björklund har nu gjort 401 poäng i hockeyallsvenskan. Foto: Kajsa Juslin

Henrik "Björka" Björklunds två mål mot HV71 innebar att han klev över 400 poäng i hockeyallsvenskan.

– Klart att det är kul men det bästa var att vi kom tillbaka in i matchen och fick med oss tre poäng, säger BIK-forwarden.

"Kingen" BIK:s hjälte i toppmötet: ”Satte dem på plats”Prestigeseger för BIK efter imponerande vändningThermell: ”En klassisk BIK-vändning – jag fick känna den emot mig nu”

Henrik Björklund satte sitt 200:e mål i hockeyallsvenskan mot Modo 17 november. Under onsdagskvällen kom nästa milstolpe. "Björka" blev först att nå 400 poäng (204+196) när han satte 2–0-målet i den första perioden.

– "Linkan" (David Lindquist) kom med bra fart i mittzonen och jag såg att Lilja (David) drev på mål. Då var det bara att hitta ytan på bortre stolpen och raka in den, säger "Björka".

Vad säger du om att nå 400 poäng?

– Det finns inte så mycket att säga. Klart att det är kul men det bästa var att vi vann matchen och fick med oss tre poäng.

Vilket rekord siktar du på härnäst?

– Det finns bara en sak som jag strävar efter och det är att nå SHL med BIK Karlskoga. Det är det enda jag tänker på.

I den andra perioden vände HV på matchen och var i ledningen med 3–2 inför sista.

– Vi gick ner oss och tappade konceptet. Det var otroligt starkt av oss att studsa tillbaka. Vi gjorde en väldigt bra tredje period.

"Stod och fiskade"

"Björka" stod själv för kvitteringen i powerplay.

– Vi hade varit inne länge och skapade några chanser. Till slut, efter att ha vunnit pucken tre–fyra gånger i sarghörnet, fick vi loss den. Jag stod och fiskade lite framför mål och fick en grym passning av Lilja. Det var bara att raka in den också.

Kort därefter avgjorde Henrik "Kingen" Larsson matchen med sitt 4–3-mål.

– Jätteskönt. Vi hade mycket energi inför matchen så det var skönt att få komma ut och spela igen. Vi hittade en väg att vinna matchen och det är viktigt att ha med sig i framtiden.

För BIK:s del väntar ytterligare två matcher den här veckan. Mora på fredag följt av Södertälje söndag. Båda på hemmaplan.

– Det ska bli gött att komma in i bubblan igen med massa matcher. Tio dagars träning var väl inte det roligaste, säger "Björka" med ett skratt.

Bik Karlskoga–HV71 4–3 (2–1, 0–2, 2–0)

Första perioden: 1–0 (8.36) Mikael Eriksson (Sebastian Fakt, Albert Lyckåsen), 2–0 (16.36) Henrik Björklund (David Lindquist), 2–1 (17.35) Jesper Kokkonen (Måns Lindbäck).

Andra perioden: 2–2 (4.58) Jonathan Wikström (Marcus Davidsson, Nichlas Torp), 2–3 (9.55) Fredrik Forsberg (Nichlas Torp, Emil Andrae).

Tredje perioden: 3–3 (9.55) Henrik Björklund (David Lilja, David Lindquist) spel fem mot fyra, 4–3 (11.30) Henrik Larsson (Juliuz Persson, Viktor Lennartsson).

Skott: 35–29 (14–6, 8–17, 13–6).

Utv, BIK Karlskoga: 4x2. HV71: 3x2.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHenrik BjörklundIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare