Hoppa till huvudinnehållet

De öppnar nyttigt café i Karlstads nya padelhall

Publicerad:
Denny Trtak och Ali Benjamin Bagheri driver salladsbaren Green garden som ligger granne med padelhallen WAP på Bergvik.
Denny Trtak och Ali Benjamin Bagheri driver salladsbaren Green garden som ligger granne med padelhallen WAP på Bergvik. Foto: Helena Karlsson

Karlstad har fått en ny salladsbar.

Denny Trtak och Ali Benjamin Bagheri har öppnat Green garden i WAP:s nya padelhall på Bergvik.

Det är två erfarna restaurangmänniskor som nu går ihop och grundar något tillsammans för första gången. Men det här är bara början.

WAP:s nya padelhall på Körkarlsvägen, Bergvik, med tidigare FBK-stjärnan Greger Artursson som hallansvarig, ger inte bara ett nytillskott till Karlstads padelutbud. Den är också plats för en ny restaurangsatsning.

Namnen Denny Trtak och Ali Benjamin Bagheri är bekanta för många av Karlstads restaurangbesökare. De båda unga männen har hunnit skaffa sig en lång erfarenhet av att driva krogrörelser.

De har bland annat arbetat ihop på Karlstadsrestaurangen Cazanova vid torget, som ägs av Denny Trtaks familj. Under de många och långa arbetsdagarna där pratade de ofta om att de ville starta något tillsammans. Det stannade inte vid diskussioner och drömmar. Den 1 januari öppnade de sitt första gemensamma projekt: Green garden.

Grönt i fokus

Som namnet antyder är det grönt som står i fokus.

– Vi tänker hållbarhet i alla led och använder närproducerade råvaror, helst värmländska, säger Ali Benjamin Bagheri.

Greger Artursson, chef för padelhallen WAP är granne med Ali Benjamin Bagheri och Denny Trtak som driver salladsbaren Green garden.
Greger Artursson, chef för padelhallen WAP är granne med Ali Benjamin Bagheri och Denny Trtak som driver salladsbaren Green garden. Foto: Helena Karlsson

Efter att ha lärt sig yrket i Karlstads krogvärld tycker båda att det känns rätt att bygga upp ett matställe som är rakt igenom nyttigt, fräscht, alkoholfritt och där man inte jobbar sena kvällar.

Blev allvarligt sjuk

Till lusten att slå in på en ny och hälsosammare bana bidrar också Dennys allvarliga covidsjukdom som han drabbades av för ett år sedan. Han svävade mellan liv och död och låg i respirator i en vecka, något som NWT med flera medier har rapporterat om tidigare.

Därför blev Karlstadsbröderna dödssjuka i covid-19

– Det är annat i livet som blir viktigare, man får andra prioriteringar, och då känns det här som helt rätt satsning, säger Denny Trtak.

Mycket veganskt

Salladsbaren serverar till stor del vegansk mat.

– Det går att göra mycket gott av veganska råvaror, det är inte så begränsande som många tror, säger Denny Trtak.

Men på menyn finns sallader med olika ostar och skaldjur också.

Bra start för hallen

Padelhallen öppnade den 18 december. Hallchefen Greger Artursson är nöjd med starten.

– Nu har serier och kurser börjat komma i gång så det är full fart.

Han är glad för att de båda matentreprenörerna ville satsa i hans hall.

– Det är en winwin-situation. Salladsbaren är en jättebra service för dem som kommer för att spela padel, säger Greger Artursson.

Även salladsbaren har fått en bra start.

– Det har gått väldigt bra. Vi har redan fått stamgäster, säger Ali Benjamin Bagheri.

Svårt läge

Läget på den norra sidan av E 18 på Bergvik är inte optimalt om man ser till skyltläge och spontanbesök. Det är bara de som verkligen vet vart de ska som hittar dit. Men det ska åtgärdas, dels med marknadsföring men också med bättre skyltning ut mot Körkarlsvägen.

– Det är klart att det är lite svårare än om vi skulle ligga där det passerar en massa folk, men vi räknar med att kvaliteten på våra sallader räcker för att folk ska lära sig att vi finns, säger Ali Benjamin Bagheri.

– Det finns en hel del arbetsplatser här runtomkring, och vi hoppas att många av dem som jobbar här hittar hit.

Sedan årsskiftet finns det en ny salladsbar i Karlstad.
Sedan årsskiftet finns det en ny salladsbar i Karlstad. Foto: Helena Karlsson

Annan känsla

Att starta något själva där man har fullt ansvar för hela verksamheten är en spännande och rolig utmaning, tycker de båda kollegorna.

– Det blir en helt annan vibe, en annan känsla än på ett stort företag med 30 anställda, säger Ali Benjamin Bagheri.

– Här gör vi allt själva från grunden.

De båda kollegorna är inte oroliga för om satsningen ska hålla.

– Jag känner mig säker i skorna efter så många år i branschen, säger Denny Trtak.

Nu fokuserar de båda helt och hållet på Green garden som de tänker bygga vidare på.

– Vi har ingen jättebrådska. Men vi är absolut intresserade av att växa, säger Denny Trtak.

Nästa satsning klar

Nästa etablering är redan klar. De båda ägarna vill inte avslöja för mycket än, men säger så mycket som att man i september tänker öppna en betydligt större salladsbar i en annan träningsanläggning i Karlstad.

– Det här är bara en försmak av vad som händer då, säger Ali Benjamin Bagheri.

Artikeltaggar

BergvikCazanovaDenny TrtakEkonomiFöretagandeGreger ArturssonKrogarMat och dryck

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.