Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Mycket ledsamt när skidspåren förstörs

Publicerad:
Är det verkligen nödvändigt att vägarna plogas fria från snö när det är så få dagar på året som det är möjligt att åka längdskidor på Bryngfjordens golfbana, undrar insändarskribenten. Genrebild.
Är det verkligen nödvändigt att vägarna plogas fria från snö när det är så få dagar på året som det är möjligt att åka längdskidor på Bryngfjordens golfbana, undrar insändarskribenten. Genrebild. Foto: Gorm Kallestad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Tänk att det blev så gynnsamt väder så det gavs möjlighet att tillverka snö på Tuggelite skidstadion i slutet av december. Nu kan alla vi som gillar skidåkning åka såväl klassiskt som skate från Tuggelite till Bryngfjordens slalombacke och tillbaka på den drygt 3 kilometer långa konstsnöbanan.

Grava SK har genom sina medlemmar och hjälp av Karlstads kommun gjort det möjligt – stort tack för ert engagemang!

De år som vi får tillräckligt med natursnö så spårar Grava SK upp dubbla klassiska spår på Bryngfjordens golfbana samt på de anslutningsvägar som finns från Ängbacken, Våxnäs, Råtorp, Bryngfjorden och Tuggelite. Skidspåren är väl besökta av alla ålderskategorier och används flitigt.

I helgen föll snön och Grava SK spårade upp skidspår på Bryngfjordens golfbana under måndagen. Under tisdagen när jag besökte golfbanan på skidor så hade plötsligt merparten av skidspåren plogats bort på de grusvägar som löper genom området. Orsaken till att vägarna hade plogats beror på att de golf-greener som finns skulle skottas fria från snö. Det är inte första gången detta inträffar – förra året i januari plogades vägarna och skidspåren försvann.

Det är mycket ledsamt för alla oss skidåkare som vill passa på att åka skidor/motionera när skidspåren förstörs. Är det verkligen nödvändigt att vägarna plogas fria från snö när det är så få dagar på året som det är möjligt att åka längdskidor på Bryngfjordens golfbana?

Skidåkaren

Artikeltaggar

Bryngfjordens GKInsändareKarlstad