Högt pris på el och drivmedel på landsbygden

Debatt
PUBLICERAD:
Jag har de sista 20 åren sett att landsbygd/glesbygd icke betyder något för de styrande av landet Sverige, skriver Per Olov Olsén.
Foto: Privat
Vi här ute i bygderna är avhängiga av fordon för transport till arbete och näringslivsverksamhet till skillnad mot de som bor i den stora staden med tunnelbana och busstrafik, skriver Per Olov Olsén.

Öppet brev till riksdagsledamöter, Sveriges medborgare samt media

Nu är vi inne i år 2022 och Sverige går allt tydligare emot en ättestupa. Året började med höjda drivmedelspriser och för oss på landsbygd/glesbygd som slår detta hårt. Vi kan jämföra priset på diesel. I norra Värmland var priset i början av januari 20,27 kronor per liter. Motsvarande pris i Stockholm var 18,82 kronor per liter. Sänk drivmedelsskatt och moms för glesbygd!

Vi här ute i bygderna är avhängiga av fordon för transport till arbete och näringslivsverksamhet till skillnad mot de som bor i den stora staden med tunnelbana och busstrafik. Till detta har elpriserna gått i höjden och är rekordhöga, men för er i storstaden har ni fjärrvärmeverk och behöver inte betala de höga elpriserna för varmvatten och uppvärmning.

Jag har de sista 20 åren sett att landsbygd/glesbygd icke betyder något för de styrande av landet Sverige. Vi får allt sämre förutsättningar för att bedriva näringsverksamhet och leva här. Och det är en konstig ekvation för mig när de små bolagen i Sverige är den stora inkomstkällan för staten. Det är vi som plikttroget betalar den skatt som ålagt oss.

Hur länge har de styrande partierna kraft att nonchalera oss här utanför storstadens murar? Jag är säker på ha hundratusentals bröder och systrar som tycker som mig och är negativ till de styrande av vårt fina land Sverige.

När en regering inte ens kan bekämpa brott som eskalerar skulle jag som statsminister ”slänga in handduken” och begära nyval. Vi måste få ordning och reda i Sverige, vilket parti kan utföra detta?

Med vänliga hälsningar

Per Olov Olsén

Svensk medborgare sedan 1960

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.