Eriksson knappade in på ledaren i Dakarrallyt: ”Väldigt kul att köra”

Publicerad:
Sebastian Eriksson är fortsatt totaltvåa och närmade sig ledaren i och med tredjeplatsen på onsdagens sträcka i Dakarrallyt. Foto: South Racing/EKS

Sebastian Eriksson gjorde en ny bra sträcka i Dakarrallyts saudiarabiska terräng.

29-åringen från Sunnemo var klasstrea och närmade sig förstaplatsen.

Sebastian Eriksson tog under onsdagens 75 mil långa etapp från Wadi Ad Dawasir till Bisha in 24 minuter på totalledande teamkamraten Francisco "Contardo" Lopez, som bara var tolva, och är nu på sin andraplats mindre än en timme efter (55.56 minuter) chilenaren i sammandraget.

– En bra dag utan några större problem, sammanfattar Sebastian Eriksson i ett uttalande från teamet.

– Jag gillade sträckan, troligen den jag tyckt mest om under hela rallyt. Den var väldigt kul att köra och vi hade en bra startposition så det var inte så mycket bekymmer med dammet heller. Jag är nöjd med tempot och glad över att komma trea.

Amerikanen Seth Quintero fortsätter att vinna sträckor och tog nu sin nionde seger av tio möjliga. Han förlorade dock nästan 17 timmar på förödande sträcka två och har därmed inget med totalstriden att göra.

Quintero var knappt tio minuter före Eriksson på sträckan och två minuter före sträcktvåan Cristina Gutierrez Herrero, Spanien.

Sammanlagda trean Fernando Alvarez, Spanien, kom sjua och tappade 14 minuter på Eriksson. Han är två timmar bakom totalt.

Mattias Ekström var ute på en ”picknick”, men tappade ändå bara tio minuter på täten.
Mattias Ekström var ute på en ”picknick”, men tappade ändå bara tio minuter på täten. Foto: dakar.com

I bilklassen blev Mattias Ekström 13:e på onsdagssträckan, men bara tio minuter bakom fransmannen Stephane Peterhansel, som toppade.

– Vi började bra och körde försiktigt på de snabbare partierna, sen var vi var ute på en liten picknick före uppehållet och förlorade några minuter på navigationsmissen, men efter det var det fantastiskt fina väger och jätteroligt att köra, säger Ekström.

Totalledaren Nasser Al-Attiyah, Qatar, var sjua, men behåller tätpositionen, 32.40 minuter före sträckfemman Sebastien Loeb, Frankrike. Ekström är tia, knappt tre timmar efter Al-Attiyah.

Nu återstår bara två etapper av Dakarrallyt 2022, närmast på torsdagen 501 kilometer med start och mål i Bisha.

Artikeltaggar

DakarrallytMattias EkströmRallySebastian Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare