Hoppa till huvudinnehållet

Ny fin sträcka av värmlänningen i Dakarrallyt: ”Bättre att inte ta några risker”

Publicerad:
Sebastian Eriksson och Wouter Rosegaar blev fyra på tisdagens sträcka i Dakarrallyt.
Sebastian Eriksson och Wouter Rosegaar blev fyra på tisdagens sträcka i Dakarrallyt. Foto: South Racing/EKS

Sebastian Eriksson blev fyra på den nionde sträckan i Dakarrallyt och i totalen är värmlänningen kvar på andra plats när det återstår tre strapatser.

– Vi tog det lugnt på de tuffa delarna av dagens sträcka. I resultatlistan är vi lite i ett ingenmansland med stora avstånd både uppåt och nedåt, säger han.

Sunnemobördige Sebastian Eriksson fortsätter att leverera starka sträckor i Dakarrallyt som körs 1-14 januari i Saudiarabien. Eriksson, som tävlar i lättviktsklassen T3 (prototyper) med kartläsare Wouter Rosegaar från Nederländaren, har efter nio av 13 sträckor endast en placering utanför topp fem.

I tisdagens nionde sträcka slutade Sebastian Eriksson som kör för Mattias Ekströms team EKS South Racing på en fjärde plats och det var inte många minuter som skiljde mellan dagens toppförare. Amerikanen Seth Quintero vann sträckan och Eriksson var sex minuter och 19 sekunder bakom medan totalledaren Francisco Lopez Contardo kom på tredje plats och drygade ut avståndet till Eriksson med 50 sekunder.

”En bra sträcka”

Teamkollegan Lopez Contardo från Chile är cirka en timme och 20 minuter före andraplacerade Sebastian Eriksson och då återstår det endast tre sträckor av Dakarrallyt.

– Vi tog det lugnt på de tuffa delarna av dagens sträcka. I resultatlistan är vi lite i ett ingenmansland med stora avstånd både uppåt och nedåt, säger Sebastian Eriksson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi har cirka 80 minuter upp till förstaplatsen och 105 minuter avstånd ner till tredje plats. Vi kan inte jaga ikapp Lopez Contardo, men om vi själva göra ett stort misstag kan vi tappa andraplatsen så det är bättre att inte ta några risker.

– Dagens sträcka var en bra sträcka för oss med ett bra flyt. Vi hade några små problem med elektroniken vid ett flertal tillfällen men inget större som kunde ha fått oss att tappa mycket tid.

29-årige Sunnemo-sonen Sebastian Eriksson.
29-årige Sunnemo-sonen Sebastian Eriksson. Foto: South Racing/EKS

Ekström med ny topplacering

Mattias Ekström med kartläsare Emil Bergkvist vann måndagens etapp i bilklassen och på tisdagens nionde sträcka slutade det med en fjärdeplats, endast drygt två minuter bakom vinnaren Giniel de Villiers från Sydafrika. I totalen toppar fortfarande Nasser Al-Attiyah från Qatar och Eskström är på elfte plats med knappt två timmar och 45 minuter upp till förstaplatsen.

I klassen classic tävlar racinglegendaren Eje Elgh från Karlskoga ihop med sonen Alexander och duon är på 35:e plats efter nio sträckor. Serge Mogno från Frankrike leder.

Dagens sträcka var 491 km från Wadi Ad Dawasir till Wadi Ad Dawasir. I morgon väntar 795 km mellan Wadi Ad Dawasir och Bisha.

Artikeltaggar

DakarrallytEje ElghMattias EkströmRallySebastian Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.