Hoppa till huvudinnehållet

Kultband instiftar Epa-dagen: "Epa-traktorerna dagens ungdomsgårdar”

Publicerad:
Kultbandet från Vansbro vill skapa bättre kontakt mellan ungdomar och vuxna.
Kultbandet från Vansbro vill skapa bättre kontakt mellan ungdomar och vuxna. Foto: TT/Pressbild

"Är det någonstans vår musik levt och överlevt så är det i Epa-traktorerna", säger Sven Rubin, sångare i långlivade Svenne Rubins i ett pressmeddelande.

Nu vill bandet ge något tillbaka till a-traktorkulturen och instiftar Epa-dagen som ska firas den 15 januari. Förhoppningen bakom dagen är att skapa dialog mellan vuxenvärlden och epa-ungdomarna.

"Vi vuxna har så lätt att generalisera: Dom bara buskör och spelar hög musik! Visst kan det vara så ibland, men långt ifrån alltid", menar Sven Rubin och hoppas på bättre dialog:

"Epa-traktorerna har blivit dagens ungdomsgårdar i takt med att de gamla stängts. Vi får acceptera att ungdomarna vill träffas – dom i sin tur får acceptera att vi vill sova om nätterna. Det handlar om sunt förnuft."

Ifjol firade Vansbrobandet Svenne Rubins 40 år och bland gruppens mest uppmärksammade låtar finns "Långa bollar på Bengt", "Folköl och dunkadunka" och "En gammal Amazon". Bandet uppmanar sina lyssnare att skicka in förslag till gruppens Facebook-sida på hur fler möten mellan epa-burna ungdomar och vuxna kan skapas:

Från hårdrock till Backstreet Boys och A-ha: "Gör andras låtar till min egna"

"Svenne Rubins hoppas med Epa-dagen att ungdomarna känner att de både tillhör och tillför samhället något. Att det skapas möten mellan dem och vuxenvärlden där varje part får framföra önskemål gentemot varandra."

Artikeltaggar

A-traktorBilburen ungdomMotorMusikNöje/KulturRaggareSamhälleSvenne RubinsTrafikUngdomar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.