Insändare: Varför används handikapplatserna till snöupplag?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker att parkeringar för handikappade ska vara fria från snöhögar. Genrebild.
Foto: Hasse Holmberg / TT
Varför används handikapplatserna till snöupplag? Nu senast så låg en stor snöhög på ena handikapplatsen utanför Åhléns i Karlstad.

Detta är inte första gången detta händer på just handikapparkeringsplatser. Karlstads kommun tycker tydligen inte att det är tillräckligt besvärligt som det är för funktionshindrade utan vill spä på lite extra i snötider.

För mig obegripligt

***

SVAR DIREKT: Vi kommer att vidta åtgärder

Vi beklagar att det förekommit snöupplag på en parkering för rörelsehindrade, så ska det inte gå till enligt våra rutiner för vinterväghållning. Tyvärr händer det ibland att vi tillfälligt behöver lägga snö på platser som egentligen inte är lämpliga, i samband med stora snömängder, men det är inte okej att använda en parkeringsplats för rörelsehindrade till detta. Vi kommer att vidta åtgärder för att det här inte ska inträffa igen.

Niklas Karlsson

Enhetschef, Karlstads kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.