Hoppa till huvudinnehållet

Mer smitta inom äldreomsorgen – men fortfarande få fall: ”Öar här och där”

Publicerad:
Fler fall av covid-19 har upptäckts inom äldreomsorgen. Men än så länge är det relativt få.
Fler fall av covid-19 har upptäckts inom äldreomsorgen. Men än så länge är det relativt få. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ytterligare fall har upptäckts inom äldreomsorgen i kommunen. Men det är bara enstaka fall på flera håll och inget större utbrott.

Sedan i slutet på förra veckan har ytterligare två fall inom hemtjänsten upptäckts, samt ett fall på ett annat boende än det som hade smitta förra veckan.

Totalt rör det sig om ungefär en handfull personer som är smittade inom hemtjänst eller särskilt boende.

– Vi har inte fått något stort utbrott och det är vi glada för, säger Eva Lotta Lindskog.

– Det är små öar här och där.

Det är dock ont om personal.

– Det är mycket personal som är hemma för att anhörig är sjuk, vi har dåligt med personal och det tar ganska lång tid för provtagningen, säger Eva Lotta Lindskog.

Under förra veckan gick kommunen ut med att anhöriga ska vara restriktiva med besök på äldreboende. Innan dess hade flera anhöriga som varit och träffat en äldre släkting testats positivt för covid-19, både inom särskilda boende och hemtjänst.

– Antalet covid-fall ökar återigen i samhället såväl på lokal- som regional nivå. De boende är vaccinerade, men löper fortfarande risk att bli smittade, skriver kommunen på sin hemsida.

– Vi avråder er från att besöka era närstående under den närmaste tiden. Om besök måste ske ber vi er att föranmäla dem till personalen genom att kontakta den avdelningen där din närstående bor.

Anhörig smittade brukare – kommunen avråder från besökÖkat covidtryck på sjukhusen i Värmland efter helgen – fler på iva

Artikeltaggar

ÄldreboendeÄldreomsorgEva Lotta LindskogKristinehamns kommunSärskilt boendeVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.