Hoppa till huvudinnehållet

Klart med ny kulturchef för regionen

Publicerad:
Reporter Lena Richardson
Lena Richardson
lena.richardson@nwt.se
Karin Karlsson blir ny kulturchef på Region Värmland från och med den 18 april. Hon efterträder nuvarande kulturchefen Ulf Nordström, som går i pension.
Karin Karlsson blir ny kulturchef på Region Värmland från och med den 18 april. Hon efterträder nuvarande kulturchefen Ulf Nordström, som går i pension. Foto: Region Värmland

I april går Region Värmlands kulturchef Ulf Nordström i pension. Nu är det klart vem som efterträder honom. Det blir Karin Karlsson, som idag är verksamhetschef inom kultur- och fritidsförvaltningen i Karlstad kommun.

— Värmland är ett kulturlän. Det känns otroligt roligt att få detta breda uppdrag som spänner över hela den värmländska kulturen, säger den tillträdande kulturchefen i ett pressmeddelande från regionen.

Karin Karlsson, 57, arbetar idag på Karlstads kommun som verksamhetschef inom kulturen. Hon har tidigare jobbat som konsulent på Film i Värmland, som sorterade under dåvarande landstinget.

Hon tillträder nya jobbet den 18 april.

Konkurrensen om uppdraget var stor: drygt 30 personer sökte jobbet.

— Karin har en hög kompetens och lång erfarenhet av de kulturfrågor som ingår i Region Värmlands uppdrag. Hon har i tidigare arbete uppvisat ett gott ledarskap som bidragit till positiv utveckling av verksamheten, säger regionens folkhälso- och kulturdirektör Henrik Svensson i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads kommunNöje/KulturRegion VärmlandSamhälleUlf NordströmVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.