Insändare: Bomma igen dygnet-runt-öppna ”motorstadion” i Karlstad

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker att den högljudda buskörningen på parkeringen vid Löfbergs arena på Färjestad innebär psykisk misshandel och kräver att den upphör omedelbart.
Foto: Åsa Eneljung
Svar till Erik Johansson, säkerhetskoordinator Karlstads kommun, 5 januari

Vi är medvetna om att polisen har ansvaret för att se till att hålla ordning. Men polisen måste även ges rimliga förutsättningar att kunna genomföra sitt uppdrag. Marken ligger inom Karlstads kommun och markägaren har ett ansvar för att marken används till det den är avsedd för. Korrekt?

Det är en parkering, har vi fått intrycket av, efter att ha läst skyltarna i anslutning till marken. Det står även att obehörig trafik är förbjuden. Dessutom kostar det pengar att parkera på området.

Bryr sig inte parkeringsbolaget som hyr marken av FBK alls om vad som försiggår på deras område som de förfogar över?

För det första åker det bilar som på en motorstadion kväll efter kväll, natt efter natt.

För det andra står bilar parkerade huller om buller när de har depåstopp.

För det tredje skräpar de ner.

För det fjärde borde väl Karlstads kommun ta ett nytt beslut om vad marken ska användas till om den nu blivit avsedd att användas som en motorstadion där alla körglada människor från Karlstad och dess kranskommuner är hjärtligt välkomna att använda den som lekplats, utan kostnad, och utan att behöva ta någon som helst hänsyn till åtminstone de småbarn som bor mittemot, om nu inte vi andra är så viktiga i era ögon? Dessutom dygnet runt när det så behagar dem.

Varför tar ni inget ansvar och löser problemet?

Sätt upp bommar och hinder inne på området så att det inte är möjligt att åka och sladda! Det här måste få ett slut en gång för alla! Barn ska inte behöva ligga vakna och rädda om nätterna och sen vara så trötta på morgnarna att de inte orkar gå till skolan!

Det handlar om psykisk misshandel av både barn och vuxna!

Ta ert ansvar nu!

Det här ska lösas!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.