Flera hushåll utan internet – orsaken en avgrävd kabel

Publicerad:
Genrebild på kablar. Foto: Jessica Gow/TT

Det är just nu driftstörningar i internet för hushåll i delar av Grums kommun, Edsvalla, Vålberg, Önnerud och Segerstad.

Driftstörningen påverkar 281 hushåll med IP-Only som leverantör i Grums och Slottsbron.

I Edsvalla, Vålberg, Önnerud och Segerstad är det hushåll med Karlstad stadsnät som är drabbade. Hur många är i nuläget oklart.

Strax efter 17 kunde IP-Only konstatera att felet uppstått på grund av att en fiberkabel grävts av. Tekniker skickades till platsen för att påbörja reparation.

– En utomstående aktör grävde dessvärre sönder fiberkabeln, en olycka som händer sällan, men tyvärr komplicerat när det sker. Vi skickade tekniker så fort vi uppmärksammade felet, och har felrättat på plats sedan dess, säger Niclas Karnhill, presschef på IP-Only.

När beräknas det vara åtgärdat?

– Beräknad klartid är till lunchtid i morgon, vi vet hur mycket internet betyder för hushållen och beklagar det inträffade, och tillsammans med entreprenörer arbetar vi hårt dygnet runt så att felet ska rättas så fort som möjligt. Vi rekommenderar också alla berörda hushåll att se fortsatt utveckling på sina tjänsteleverantörers driftinformation.

Samma fel ska ha påverkat Karlstad stadsnät och det beräknas vara åtgärdat under tisdagseftermiddagen skriver man på sin hemsida.

Båda driftstörningarna uppstod under måndagseftermiddagen.

Artikeltaggar

GrumsInternetSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare