Hoppa till huvudinnehållet

Tog taxi hem – tog även chaufförens mobiltelefon hem

Publicerad:
Polisen fick ett larm om en stulen mobiltelefon.
Polisen fick ett larm om en stulen mobiltelefon. Foto: Johan Nilsson/TT

En taxichaufför som precis hade släppt av en kund larmade polisen om att hans mobiltelefon var stulen.

Vid 00.36 natten mot lördag hade en taxichaufför precis stannat till utanför en kunds bostad i området Bro i Kristinehamn. Efter att kunden, en man i 35-årsåldern, lämnat bilen upptäckte chauffören att hans privata mobiltelefon var borta.

– Han ringer till oss med sin tjänstetelefon och berättar vad som har hänt, säger Diana Qudhaib, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen.

Det var då inte särskilt svårt för polisen att lokalisera en adress – eftersom den misstänkte hade uppgett sin adress till föraren, där nu denne stod.

– Vi påträffar snabbt mannen i sin bostad som har den stulna telefonen på sig. Mannen är också berusad och omhändertas därför enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Han fick därför följa med till station för tillnyktring.

Polisen upprättade en anmälan om stöld.

Vet man att det rör sig om stöld och inte bara ett misstag?

– Det blir stöld oavsett om man tar en annans mobil i nyktert eller berusat tillstånd. Sen får vi naturligtvis se vad han säger om den saken i förhör och vad som framkommer i utredningen, säger Diana Qudhaib.

Artikeltaggar

BroBrott & blåljusDiana QudhaibKristinehamnMobiltelefoniStölderTaxi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.