Krönika: Karamellkungarnas hyllning till FBK:s meste – bästa sortens hockeygodis

Publicerad:
Per Åslund fick hockeygodis i gåva av sina lagkamrater. Rydahls avgörande med Albert Johanssons frampassning var en pralin deluxe.

I torsdags blev han historisk när han tangerade Mathias Johanssons rekord. Nu är han den meste. Lagkamraterna hyllade Per Åslund genom att bjuda på hockeygodis av läckraste sort.

Det är ju ändå lördag, och varför inte likna Rögle-Färjestad vid en enda stor godispåse?

På något märkligt sätt blir det alltid några godisbitar som känns onödiga när man rotar runt där i sin gottepåse hemma i soffan - trots att man har valt ut sin mix själv.

Lite så kändes utvisningarna Färjestad drog på sig mot Rögle. Som lys melk-choklad ungefär. Kletar till det och förstör för resten.

Johan Pennerborn hade inför matchen pratat om vikten att eliminera onödiga utvisningar. Det snacket får han ta på nytt, för informationen verkar inte ha gått in.

Det var ändå otroligt stor skillnad på FBK nu jämfört när laget föll i Ängelholm 16 oktober. Kollega Strömberg, som bevakade matchen på plats då, beskrev det som att vara i en gryta. Publiken, inramningen och Rögles spel var som vågor som sköljde över Färjestad gång på gång.

Rögle gjorde inte sin bästa match idag, och det gjorde inte Färjestad heller. Ändå vann Färjestad, och FBK-spelarnas och ledarnas ”hitta vägar att vinna”-snack blev realitet.

Dominik Furch var som en enda stor färsk salmiakbalk idag. Jobbig för Röglespelarna att tugga, fastnade i tänderna och oerhört stabil. Han var otroligt bra i eftermiddag – igen. 2-2-målet kan han inte belastas för, då han hade två Röglespelare parkerade precis framför kassen.

Planen som FBK haft under hösten, att växeldra två målvakter, så som man gjorde med Furch och Henrik Haukeland, är glömd och begraven (väl?). Och visst känns det som att Furch växer ju mer han får spela?

Efter matchen i torsdags funderade jag över vad den meste skulle koka ihop för story ikväll, när han skulle bli historisk. Det blev en rad medförfattare som såg till att Åslund fick en oförglömlig dag.

När Linus Johansson inte var tillgänglig för spel fick Åslund spela med c på bröstet. Bara det är ju magiskt!

Albert Johansson och Gustav Rydahl bestämde sig för att bli hela Färjestads karamellkungar när de avgjorde matchen. Johansson gjorde sin hittills bästa match den här säsongen. Hans handleder imponerade i torsdags, och idag tog han ytterligare ett kliv. När han och rivjärnet från Råtorp kom farande när förlängningen knappt hade börjat - ja då var det som när hallon och lakrits förenas och blir en sån där hallon-lakrits-skalle.

Vem av dem som är hallon och vem som är lakrits? Oklart.

Men vilken hyllning till den meste! Så läckert!

Jag läste att hallonbåtar är det lösgodis som hängt med längst. Så om Dominik Furch var en salmiakbalk och Gustav Rydahl och Albert Johansson var en skalle hallonlakrits... Ja, då säger vi väl att Per Åslund, denne Färjestads hallonbåt, fick en riktigt smaskig afton när han skrev in sig i historieböckerna som den meste genom alla tider.

Färjestad vann efter förlängning – Johansson med läcker framspelningFBK-legendarens hyllning till Åslund inför rekordet: ”Ett jäkla stort hjärta”Bildextra: Njut av Per Åslunds mäktiga FBK-karriär

Artikeltaggar

Albert JohanssonDominik FurchFärjestad BK HerrGustav RydahlIshockeyKrönikorPer ÅslundSHLSportkrönika

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare