Insändare: Orättvist att lata hundägare gynnas på Hammarö

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten gillar inte beslutet att hundlatriner återinförs på Hammarö.
Foto: Helena Karlsson
Nu ska skattepengar gå till hundägare på Hammarö.

Tar man beslutet att skaffa hund så följer naturligtvis ansvaret för sin hund med det beslutet. Det innebär att man har skyldigheter att se till att hunden inte stör andra genom att stå och skälla utomhus, och att man tar upp efter hunden. Då bestämmer sig Socialdemokraterna att återinföra en riktad insats till de hundägare som inte vill göra rätt för sig. Så alla skattebetalare på Hammarö får nu bekosta att lata hundägare som inte tar sitt ansvar för sin hund, kan fortsätta med det. Är detta en socialdemokratisk rättvisa i praktiken?

Glad hund

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.