Insändare: Bad resenär hålla avstånd på bussen – fick skäll

Insändare | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Jag trodde man skulle försöka hålla avstånd överallt där det går, och att använda munskydd i kollektivtrafiken”, skriver insändarskribenten.
Foto: Johan Nilsson/TT
Ska man inte hålla avstånd på bussen?

Jag åkte buss hem från Karlstads centrum i dag och när jag skulle stiga av kom det en tjej och ställde sig precis bredvid mig, utan munskydd. Jag bad henne backa lite och hålla avstånd. Då blev hon jättesur och sa till mig att inte åka kollektivt om jag var rädd för att smittas och att "på bussen behöver man inte hålla avstånd". Stämmer verkligen det? Jag trodde man skulle försöka hålla avstånd överallt där det går, och att använda munskydd i kollektivtrafiken. Vad säger Karlstadsbuss?

Med munskydd på bussen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.