Brand i flishög på Stora Enso

Publicerad:
Genrebild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Vid midnatt fick SOS Alarm vetskap om att det brann på Stora Enso i Skoghall på Hammarö. Räddningstjänsten arbetade på plats i omkring 90 minuter.

Strax innan midnatt under natten mot fredagen kom det ett larm om brand från Stora Enso på Hammarö. Hammarös räddningstjänst var på plats.

– Det brann i en flishög på industriområdet. Det var ett par mindre glödbränder som man snabbt fick kontroll på och kunde släcka. Sen lämnade räddningstjänsten platsen vid 01.35, säger Nina Begallo på SOS Alarm.

Hur startade branden?

– Det vet man inte.

Erika Martinsson är kommunikationschef på Stora Enso och ger följande kommentar kring nattens händelse:

– Det stämmer att vi hade en liten brand i natt som snabbt släcktes av vår egen insatsstyrka innan brandkåren var på plats. De stannade sen för efterarbete och kunde lämna under natten, skriver hon i ett mail till NWT.

Nattens brandlarm

Branden på Stora Enso var inte det enda larmet som nådde SOS Alarm under natten.

Klockan 03.30 larmade en person i en villa om att det luktade rök.

En enhet från Säffles räddningstjänst fick rycka ut. Detta till landsbygden i området Dottebol mellan Säffle och Åmål.

– Det hade blivit en kortslutning i ett värmesystem i ventilationen. Så det var aldrig någon brand. Vi stängde bara ner systemet genom att bryta proppen. Men det luktade lite lätt rök på platsen så de boende där kunde själva vädra ut lite, säger Mats Ahlstrand, räddningsledare vid räddningstjänsten i Säffle.

Tidigare under natten brann det även i ett soprum i Karlskoga, vilket det har gjort flera gånger på kort tid.

Ännu en brand i soprum

Artikeltaggar

Brott & blåljusSOS AlarmStora EnsoVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare