Förlänger med moderklubben: ”Det bästa som finns är att spela i BIK Karlskoga”

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Defensive backklippan Alexander Leandersson stannar i BIK.
Foto: Idrottsfoto.com
Alexander Leandersson har förlängt sitt kontrakt med BIK. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2023–2024.
– Otroligt kul, det bästa som finns är att spela i BIK Karlskoga, säger backen till klubbens hemsida.

BIK Karlskoga presenterade mitt i ”coronauppehållet” sin första kontraktsförlängning på fredagsmorgonen.

Alexander Leandersson satt på ett utgående avtal, men har nu skrivit ett nytt över säsongen 2023–2024.

– Ju tidigare man är klar, desto bättre, konstaterar klubbchefen Torsten Yngveson till BIK:s hemsida.

– Även om vi kanske traditionellt har hållit lite på informationen kring lagbygget är det så här års som vi brukar börja. En del i detta är att sätta mig ned med spelarna i laget och prata om framtiden. Även om inget kan anses skrivet i sten så här års – med tanke på SHL-avtalet och de osäkra tider vi just nu lever med – är det viktigt att bygga en ram inför nästa säsong.

”Dröm sedan barndomen”

Sju spelare har nu kontrakt över åtminstone nästa säsong. En ganska normal siffra för årstiden, berättar klubbchef Yngveson.

– Det är väldigt roligt att en Karlskogakille som vi ser som en del av lagets stomme väljer att förlänga. Han är en av dom som ska föra arvet vidare, säger han om förlängningen.

Leandersson, 24, har representerat sin moderklubb sedan säsongen 2017–2018 och är även han mycket nöjd med förlängningen.

– Det har varit en dröm sedan barndomen att få spela för klubben och det känns väldigt bra att få fortsätta min resa här. Skönt också att det blev ett tvåårskontrakt, det känns som om vi har något riktigt bra på gång i klubben och drömmen är att få vara med och ta BIK upp till SHL.

Boxplaybacken Leandersson står noterad för sex poäng (2+4) och +7 i plusminus på 30 matcher hittills den här säsongen.

Tabellfyran BIK laddar, efter två uppskjutna matcher, nu om för AIK borta på onsdag.

Fotnot: William Pethrus (2022–2023), Sebastian Collberg (do), Juliuz Persson (do), Gustaf Franzén (do), Henrik Larsson (2023–2024) och Henrik Björklund (do) har också kontrakt över kommande säsong.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.