Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen fortsatt med i toppen i Dakarrallyt

Publicerad:
Sebastian Eriksson är efter fem sträckor av Dakarrallyt på andra plats. Foto: Dakar.com

Värmlänningen Sebastian Eriksson är på andra plats efter fem av 13 sträckor i Dakarrallyt.

”Femte sträckan var en bra sträcka för oss. Vi var näst snabbast men fick ett tidstillägg på grund av att vi körde för snabbt i ”tankzonen” och slutade på tredje plats”, skriver Eriksson på Facebook.

Sunnemo-sonen Sebastian Eriksson, som bland annat vann en VM-tävling i rallycross i Höljes 2019, debuterar i Dakarrallyt i Saudiarabien den 1-14 januari och han gör det hittills med bravur.

Eriksson kör lättviktsklassen T3 (prototyper) för Mattias Ekströms team EKS South Racing och under torsdagen avgjordes sträcka fem av totalt 13. Där slutade Eriksson med kartläsare Wouter Rosegaar från Nederländaren på tredje plats och i totalställningen är värmlänningen kvar som tvåa av över 40 ekipage. Sebastian Eriksson är drygt 22 minuter bakom totalledaren Francisco Lopez från Chile som också tävlar för EKS South Racing. Eriksson har ner till tredjeplacerade fransmannen Philippe Pinchedez en lucka på cirka en och en halv timme.

Ekström avancerar – tungt för Elgh

Mattias Ekström tävlar i Dakars bilklass med Team Audi Sport där han efter en kämpig start blev 22 på femte sträckan och i totalen är han och kartläsare Emil Bergkvist på plats 16. Ekström har dock cirka två timmar och 45 minuter upp till totalledaren Nasser Al-Attiyah från Qatar.

Racinglegendaren Eje Elgh från Karlskoga kör classic-klassen ihop med Alexander Elg för Motortecnica Racing Team. På femte sträckan tappade duon mark med plats 91 vilket gör att Eje Elgh och Alexander Elg är 44 i totalen.

I morgon avgörs sträcka sex av totalt 13.

Artikeltaggar

DakarrallytEje ElghMattias EkströmRallySebastian Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.