Hoppa till huvudinnehållet

Sportchefen om Edvardsen-affären: ”Diskussioner pågår med Djurgården”

Publicerad:
Enligt uppgifter blev matchen mot Östersund Victor Edvardsens sista framträdande i Degerforströjan. Men agenten dementerar nu dessa uppgifter. Foto: Per Danielsson/TT

Victor Edvardsen har varit ett av vinterns mest diskuterade övergångsämnen och enligt Sportbladet ska nu Degerfors vara överens med Djurgården om en affär.

Men spelarens agent Michael Kallbäck dementerar uppgifterna.

Enligt Degerfors IF:s sportchef Patrik Werner pågår diskussioner.

Värmlands Folkblad kunde tidigare berätta att Degerfors skulle ha nobbat ett bud på 4,5 miljoner för stjärnanfallaren men enligt Sportbladets källor ska nu affären var klar. Detta skrev man natten till torsdagen.

Sex miljoner

Djurgården höjde budet och Degerfors ska då ha godkänt ett bud på omkring sex miljoner kronor för Victor Edvardsen, enligt Sportbladets källor.

Michael Kallbäck, Edvardsens agent, skriver ”Fake news” på Twitter och menar att affären inte är klar.

Enligt Sportbladet är Victor Edvardsen såld för sex miljoner till Djurgården, vad är din kommentar till de uppgifterna?

– Jag har inga kommentarer på det förutom det som jag själv skrev på Twitter. I övrigt hänvisar jag frågor till Patrik Werner och Bosse Andersson, säger agenten Michael Kallbäck till NWT.

Sportbladet skriver också att 25-åringen, vars kontrakt går ut i december 2022, redan har börjat planera inför flytten till Stockholm.

Victor Edvardsen imponerade den gångna säsongen. Han slutade tvåa i allsvenskans skytteliga med 14 mål. Utöver det bidrog han med fem målgivande passningar.

– Det har varit ett stort intresse kring honom, framförallt från utlandet. Qatar, skandinaviska och europeiska klubbar, säger agenten Michael Kallbäck.

Degerfors sportchef, Patrik Werner, som redan i slutskedet av säsongen mer eller mindre var öppen med planerna på att sälja Edvardsen, har nu kommenterat de nya uppgifterna:

– Vi har räknat med att sälja Edvardsen så det är inga konstigheter. Vi har pratat med Djurgården och det finns ett bud att ta ställning till, säger han till Sportbladet.

Och fortsätter:

– Det kan ju åt vilket håll som helst så kan inte säga när det är helt klart. Det kan bli klart, eller så kan det spricka. Så där kan jag inte säga så mycket mer. Vi har en bra relation med Bosse Andersson och diskussioner pågår.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFDjurgårdens IF FotbollFotbollSportSportbladetStockholmVictor Edvardsen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.