Insändarsvar om ljudterrorn på Färjestad: ”Så klart inte okej”

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Karlstads kommun tycker så klart inte att det är okej med buskörning och hög musik som stör på natten”, skriver Erik Johansson, säkerhetskoordinator Karlstads kommun i ett insändarsvar.
Foto: Thomas Wallin
Svar till ”Vill bara få sova en natt”, NWT 31 december 2021:

I en insändare signerad ”Vill bara få sova en natt” beskriver en boende på Färjestad hur bilar och A-traktorer stör nattsömnen för de boende i området. Karlstads kommun tycker så klart inte att det är okej med buskörning och hög musik som stör på natten. Detta är ett bekymmer som finns på flera platser i kommunen.

Det är polisen som har i uppdrag att hantera brott och ordningsstörningar. Sedan i somras finns lagstöd för polisen att kunna bötfälla för hög musik på plats, vilket ökar möjligheterna att komma till rätta med problemet. Som kommun arbetar vi med frågan genom att samverka med polisen, arbeta uppsökande och försöker skapa möjligheter för polisen att agera utifrån lokala ordningsföreskrifter. Trygghetscenter stöttar även privata aktörer med råd och stöd i de fall en verksamhet blir berörd.

Det är mycket beklagligt att du inte fått svar på ditt mejl till kommunen. Om du har ytterligare frågor är du varmt välkommen att ringa oss på Trygghetscenter 054-540 10 80. Om du vill mejla oss så är bästa vägen in via kommunens Kontaktcenter på adressen karlstadskommun@karlstad.se. Då registreras ditt mejl och skickas sedan till rätt person för svar.

Erik Johansson

säkerhetskoordinator Karlstads kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.