Karlstads universitet öppnar rum på Drottninggatan

Publicerad:
Skyltarna har kommit på plats utanför Kau:s nya lokal på Drottninggatan 5. Foto: Christer Wik

Om ett par veckor öppnar Karlstads universitet en ny lokal i centrum.

”Kau City” ska erbjuda flera studieplatser och mötesrum.

– Det är för att vi ska bli mer tillgängliga för studenterna, säger Marie Rosenlind, kommunikationschef på Karlstads universitet.

Nu ska Kau:s studenter kunna plugga även i centrum.

I höstas tecknade universitetet hyreskontrakt för en 223 kvadratmeter stor lokal på Drottninggatan 5. Om ett par veckor invigs den.

– Lokalen kommer vara tillgänglig för studenterna från måndag 24 januari, säger Marie Rosenlind.

Då kan den som har ett Kau-ID få tillträda platsen som fått namnet ”Kau City” och består av 60 studieplatser och mötesrum. Öppettiderna kommer vara måndag till fredag från klockan 08.00 till 20.00.

Karlstads universitet samarbetar med kommunen om hur universitet kan utvecklas och tror att det här är ett positivt lyft.

– Det här tror vi kan stärka oss som kommun och göra Karlstads universitet mer attraktivt för studenter, säger Marie Rosenlind.

Elvira Skoglund, ordförande för Karlstads studentkår, ingår i universitetets samverkansgrupp för lokalen och säger i ett pressmeddelande:

– Det främsta syftet är att skapa studieplatser för studenter i stan. Det finns även tankar att ha workshops, mindre föreläsningar och liknande, säger Elvira Skoglund.

Artikeltaggar

DrottninggatanKarlstads universitetNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare