Hoppa till huvudinnehållet

Patrik Lundh tillbaka i FBK: ”Betyder jättemycket för mig och familjen”

Publicerad:
Patrik Lundh, här i närkamp med Jesse Virtanen, gjorde sin första träning med Färjestad under måndagen.
Patrik Lundh, här i närkamp med Jesse Virtanen, gjorde sin första träning med Färjestad under måndagen. Foto: Lisa Olaison

Under måndagen gjorde Färjestad sin första träning för året.

Man gjorde det med ett nygammalt namn på isen då Patrik Lundh är tillbaka i laget.

– Jag tror att jag är samma typ av spelare som när jag var i Färjestad senast, jag ger allt i varje situation, säger han.

Senast som vi såg Patrik Lundh i Färjestads dräkt var säsongen 2013/2014. Efter det har han hunnit med att spela i ett antal klubbar: Växjö, Djurgården, Kunlun Red Star i KHL, Linköping och nu senast Schwenninger Wild Wings i Tyskland.

– Det har varit lite upp och ner sedan jag lämnade Färjestad. Några säsonger har jag varit riktigt nöjd med och några har varit lite halvkämpiga och så är det för många idrottskarriärer. Man får göra det bästa av situationen, oavsett om det går bra eller dåligt för laget får man försöka att hitta en jämn nivå att prestera på, säger Lundh.

Misslyckat Tysklandsäventyr

Den här säsongen inleddes alltså i det tyska laget Schwenninger Wild Wings men det blev inte alls som tänkt med poängskörden. Patrik Lundh stannade på ett mål och en assist på 28 matcher.

– I början fick jag chansen att spela en del powerplay men när jag inte presterade med poäng blev det mer defensivt spel längre in på säsongen. Jag hade en del lägen i början av säsongen och när jag inte lyckades att trycka dit puckarna satte det sig lite mentalt. Jag försökte bara göra mitt bästa och bidra till laget, men det är klart att jag inte är nöjd med den prestationen som jag hade där nere.

”Skönt att träffa grabbarna”

Efter ett rykte under en tid kunde Lundh presenteras av Färjestad på nyårsafton. På måndagen gjorde han sitt första träningspass med laget och bildade då kedja med Martin Johansson och Pontus Widerström i spelövningarna.

– Det är alltid lite svårt i första passet och man får snacka ihop sig med tiden. Man får försöka komma in i hur speluppfasen är och komma in grunderna. Det gäller att komma in i spelsystemet och så får vi ta det därifrån. Det var några dagar sedan man var på is så det är skönt att ha det avklarat. Det var även skönt att få träffa alla grabbarna, det är några nya ansikten och några som man känner sedan tidigare.

Efter sju säsonger i andra klubbar är Patrik Lundh tillbaka i Färjestad och det blir att komma hem då familjen har sin bas i Karlstad.
Efter sju säsonger i andra klubbar är Patrik Lundh tillbaka i Färjestad och det blir att komma hem då familjen har sin bas i Karlstad. Foto: Lisa Olaison

Att komma tillbaka till Färjestad innebär att komma hem för Lundh. Hans fru är från Karlstad och de har sin bas här med två barn.

– Vi har varit ifrån varandra ganska mycket och det har tärt en del på mig. Så det är skönt att komma hem till familjen och få vara både pappa och idrottsman. Den här lösningen betyder såklart jättemycket för mig och familjen.

Kontraktet som Patrik har skrivit med Färjestad är för den här säsongen och nästa. Hur är han då som spelare om man jämför med när han senast hade Färjestadsdräkten på sig?

– Jag tror att jag är samma typ av spelare. Man kan förvänta sig att jag ger allt jag kan i varje situation och bidrar så mycket som jag kan till laget.

Snabba ryck för Färjestads jätte mellan stolparna: ”Världens chans”Backen går hjärntrappan efter smäll – flera frågetecken i FBKCovidsmitta hos Oskarshamn – FBK-matchen flyttas

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyKarlstadPatrik Lundh

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.