Hoppa till huvudinnehållet

Patrik Hjelte köper flera McDonalds-restauranger

Publicerad:
Patrik Hjelte köper ytterligare två McDonaldsrestauranger. Foto: Jonny Ohlsson

Patrik Hjelte köper ytterligare två McDonalds-restauranger.

Det handlar om restaurangerna i Karlskoga och i Brändåsen, Kumla. Restaurangerna köper han av Patrik Forsman som drivit restaurangerna sedan 1999 respektive 2002.

– Det är två fantastiskt fina restauranger som Patrik byggt upp genom åren och jag ser fram emot att fortsätta resan för att skapa en ännu bättre gästupplevelse. Vi kommer att se över öppettider och möjligheter att bygga ut med McCafé och hemkörning i framtiden, säger Hjelte i ett pressmeddelande.

Hjelte äger sedan tidigare 26 McDonalds-restauranger och i och med köpen av restaurangerna i Karlskoga och Brändåsen kommer han att driva nästan 15 procent av kedjans restauranger i Sverige.

– Att bli del av en större organisation ger också fantastiska möjligheter för medarbetarna att växa inom organisationen och jag är övertygad om att vi förutom att skapa en bättre gästupplevelse samtidigt kommer skapa en ännu bättre arbetsmiljö för de anställda., säger Patrik Hjelte.

Hjelte har de senaste åren tagit över ett antal restauranger även i Skåne och har byggt ut organisationen genom att sätta upp ett kontor i Malmö samt anställa ett antal nya medarbetare.

Patrik Hjelte tar formellt över som franchisetagare den 2022-02-01.

Artikeltaggar

ArbeteEkonomiKarlskogaKumlaPatrik Hjelte

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.