Insändare: Får gärna hetta till i debatterna - men sluta hata!

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Dags för statsminister Magdalena Andersson (S) att skaffa badtunna? Det tycker insändarskribenten som vill se mer konstruktiva debatter generellt - utan hat.
Foto: JOHAN NILSSON / TT
En vädjan inför det nya året till alla som under de senaste åren har ägnat mycket av sin tid till att hata meningsmotståndare. Ha gärna öppna meningsutbyten där det i demokratins namn kan få hetta till men SLUTA HATA!

Jag har läst så kallad alternativmedia på både höger- och vänsterkanten och har kunnat konstatera att det är ingen större skillnad mellan deras kommentatorsfält och de artiklar från främst kvällspressen i deras hat mot de som har kommit fram till andra slutsatser om tingens ordning. Tyvärr har detta hat också spridit sig till alltför många av riksdagens ledamöter som öppet avslöjar sig själva med sitt vitglödgande hat och elakheter mot meningsmotståndare istället för en hård men ärlig debatt om sakfrågor.

Jag vill föreslå att alla åtta partiledare i Sverige hyr in en badtunna och placerar den på riksdagshusets innergård, sätter sig i den, tar ett par öl och umgås som jämbördiga kollegor ett par timmar, men framför allt skicka en signal till alla utanför att vara konstruktiva och framför allt, SLUTA HATA!

FREDMAN

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.