Hoppa till huvudinnehållet

Haukeland om att lämna FBK och tiden i Karlstad: ”Jag älskade varje sekund”

Publicerad:
Målvakten Henrik Haukeland valde att lämna Färjestad och är klar för ny klubb.
Målvakten Henrik Haukeland valde att lämna Färjestad och är klar för ny klubb. Foto: PETER HOLGERSSON

I går stod det klart att Henrik Haukeland och Färjestad går skilda vägar.

Nu berättar den norska målvakten om hur han stortrivdes i Karlstad och om beslutet att lämna.

– Det var väldigt ovant för mig att inte spela regelbundet och då kände jag att det var bättre att pröva med ett annat ställe där man får spela, säger Haukeland.

I går kväll gick Färjestad BK ut med att FBK och målvakten Henrik Haukeland går skilda vägar trots att Haukeland hade kontrakt säsongen ut.

– Henrik har uttryckt en vilja att söka sig andra möjligheter och vi har valt att ge honom den möjligheten, sade sportdirektör Rickard Wallin till Färjestads hemsida.

Nu berättar Haukeland om den där viljan att söka sig andra möjligheter.

– Ja, precis. Jag kände att jag inte riktigt hade förtroende från coachen och sedan jag var 18 år har jag nästan alltid varit förstamålvakt. Det var väldigt ovant för mig att inte spela regelbundet och då kände jag att det var bättre att pröva med ett annat ställe där man får spela, säger Henrik Haukeland.

”Klart med ny klubb”

Den 27-årige norska målvakten meddelar att han har en ny klubbadress klar.

– Det är klart med en ny klubb men jag kan inte säga vilken innan det är presenterat av den klubben.

Hur skulle du summera dina ett och ett halvt år i Färjestad?

– Jag älskade varje sekund. Det är en fantastisk förening, en fantastisk stad och helt underbara lagkamrater. Jag har fått vänner för livet och jag är väldigt tacksam för den tiden, säger Haukeland och fortsätter:

– Jag tycker inte att jag fick visa mig från min bästa sida i Färjestad så jag hoppas att våra vägar kan mötas igen. Som norrman är det inte så många andra ställen i Sverige som är bättre att spela på än i Färjestad.

Haukeland lämnar Färjestad: ”Valt att ge honom den möjligheten”
Haukeland spelade den här säsongen tolv SHL-matcher för Färjestad.
Haukeland spelade den här säsongen tolv SHL-matcher för Färjestad. Foto: FREDRIK KARLSSON

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrHenrik HaukelandIshockeyRickard WallinSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.