Hoppa till huvudinnehållet

Sannas Facebookgrupp har lockat många som vill hjälpa människor i nöd

Publicerad:
Sanna Karlsson ville göra något för människor som har det svårt. Resultatet blev Facebookgruppen ”Arvika hjälpen, tillsammans kan vi göra skillnad”
Sanna Karlsson ville göra något för människor som har det svårt. Resultatet blev Facebookgruppen ”Arvika hjälpen, tillsammans kan vi göra skillnad” Foto: Privat

Sanna Karlsson ville göra något för människor som har det svårt. Resultatet blev Facebookgruppen ”Arvika hjälpen, tillsammans kan vi göra skillnad” – en grupp som nu har mer än 800 medlemmar.

Sanna Karlsson bor i Jössefors och jobbar som undersköterska på Arvika kommun. I somras hade hon och hennes man en loppis med prylar som de sparat efter sina barn.

– Vi blev av med väldigt mycket, men långt ifrån allt, säger Sanna.

Hon noterade att många familjer som dök upp på loppisen hade det tufft ekonomiskt och därför ville Sanna göra något för dessa familjer. Därför bestämde hon sig för att starta gruppen ”Arvika hjälpen, tillsammans kan vi göra skillnad”. Responsen blev bättre än hon hade väntat sig.

– Jag hade ingen tanke på hur stor den här gruppen skulle bli, men vi är redan uppe i snart 800 medlemmar, säger Sanna.

Via gruppen kan den som är i behov av något önska detta, och Sanna lägger ut ett inlägg om vad som önskas.

– För många tog det emot att ens höra av sig till mig då de skämdes över sin situation, säger Sanna.

Under veckan som har gått har gruppen bland annat samlat in pengar till matkassar, frisörbesök, gymkort och biobiljetter Exempelvis har restaurangen The Oven skänkt presentkort på luncher och pizzor till behövande, även Ica Sulvikingen i Arvika har bidragit med matkassar. Gruppen har även hjälpt en äldre kvinna att betala sin elräkning.

Haitham Salim, ägare till restaurang The Oven i Arvika, har skänkt flera presentkort på luncher till gruppens arbete.
Haitham Salim, ägare till restaurang The Oven i Arvika, har skänkt flera presentkort på luncher till gruppens arbete. Foto: Privat

En ensamstående sjukskriven tvåbarnsmamma och hennes söner fick också hjälp av gruppen.

– Vi skänkte en heldag till dem på Leos Lekland, med entré, mat och fika. Det var mycket uppskattat av familjen, vi har även skänkt många kläder till både mamman och sönerna, säger Sanna.

Gruppens genomslag har också gjort att fler människor har vågat öppna sig och höra av sig om sina ekonomiska problem. Sanna Karlsson är tacksam för all hjälp hon har fått från gruppens medlemmar.

– Jag har tyvärr själv inte ekonomin till att bidra till de behövande , men ett stort hjärta för andra medmänniskor. Att vilja hjälpa och finnas för dem tror jag också man kan komma väldigt långt med. Jag får så mycket fina meddelanden skickade till mig under dagarna. Människor skäms inte lika mycket när de ser hur många som skänker och vill bidra med vad de kan. Alla kan drabbas av svåra perioder i livet, så meningen med denna gruppen är att man inte ska behöva skämmas för att fråga om hjälp. Vi måste sluta döma och bli mer hjälpsamma. Det gör så mycket mer än man tror. Jag brinner verkligen för att hjälpa andra när man ser vad mycket det gör, säger Sanna.

Artikeltaggar

ArvikaJösseforsMänskligtVälgörenhet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.