Pool gav köptryck på Stockfallet: ”En orsak till att vi flyttade hit”

Publicerad:
För ett par veckor sedan flyttade Anton Sundell och hans sambo Frida in i Svenska boställens nya lägenheter på Norra Stockfallet. Foto: Joachim Lagercrantz

Lagom till jul var det inflyttning i Svenska boställens 32 nya bostadsrätter på Norra Stockfallet. Området såldes snabbt och en förklaring är nog den gemensamma poolen.

– Det var en av orsakerna till att vi bestämde oss för att flytta hit, säger Anton Sundell.

I kanten mot skogen på Kartlavsstigen några hundra meter från matargatan Stormyrsvägen ligger de åtta husen som en gårdsbebyggelse där vardera består av fyra lägenheter.

Arbetet med dem inleddes hösten 2020 och i mitten av december påbörjades inflyttningen. Anton Sundell och hans sambo Frida var liksom alla andra som hade köpt lägenheter i området förväntansfulla.

”Vi är väldigt nöjda med lägenheten och har själva fått välja bland annat golv, färg på köket och vitvarorna och även entrédörren”, säger Anton Sundell.
”Vi är väldigt nöjda med lägenheten och har själva fått välja bland annat golv, färg på köket och vitvarorna och även entrédörren”, säger Anton Sundell. Foto: Joachim Lagercrantz

– Ja, det var spännande att äntligen få tillträde till vår nya trea. Den är på 72 kvadratmeter och vi hade sett fram emot att flytta hit efter en tid i en etta på Norrstrand.

– Vi är väldigt nöjda med lägenheten och har själva fått välja bland annat golv, färg på köket och vitvarorna och även entrédörren, säger Anton Sundell.

Han och sambon skrev på köpekontraktet förra sommaren.

– Då hade vi stått på kölistan eftersom alla lägenheter hade sålts. Turligt nog för oss var det någon som hoppade av och då fick vi chansen att köpa.

Anton Sundell är mycket nöjd med den trea på 72 kvadrat som han och sambon Frida nyligen har flyttat in i på Norra Stockfallet.
Anton Sundell är mycket nöjd med den trea på 72 kvadrat som han och sambon Frida nyligen har flyttat in i på Norra Stockfallet. Foto: Joachim Lagercrantz

Mitt i det nya området finns det både en lekpark, ett utegym och en pool som alla boende har tillgång till. Anton Sundell ser fram emot sol och värme för att kunna använda den.

– Poolen var en av orsakerna till att vi bestämde oss för att flytta hit. Det blir en tillgång precis som vår uteplats som har sol från lunch och fram till kvällen.

Mitt i det nya bostadsområdet ligger den gemensamma poolen. Här finns även en lekpark och ett utegym.
Mitt i det nya bostadsområdet ligger den gemensamma poolen. Här finns även en lekpark och ett utegym. Foto: Joachim Lagercrantz

– Dessutom har vi skogen in på knuten och det gör att vi får det lugnt och skönt. Och vill vi till stan är det bara att gå ner och ta stadsbussen.

– En annan fördel är den nya skolan på Stockfallet som nu byggs som hamnar nära vårt bostadsområde där många som har flyttat in är barnfamiljer, säger Anton Sundell.

Det är inte bara fina lägenheter och en pool som gör att Anton Sundell trivs i det nya bostadsområdet. ”Vi har skogen in på knuten och det gör att vi får det lugnt och skönt”.
Det är inte bara fina lägenheter och en pool som gör att Anton Sundell trivs i det nya bostadsområdet. ”Vi har skogen in på knuten och det gör att vi får det lugnt och skönt”. Foto: Joachim Lagercrantz

Det är bolaget Svenska boställen som står bakom de 32 bostadsrätterna, ett projekt som har fått namnet Furuhill. Karlstadsföretaget Huspartner har stått för byggnationen.

– Vi sålde 15 av lägenheterna direkt under våren 2020 och det tog sedan inte lång tid innan även de andra 17 var borta. Och därefter hade vi hela 15 familjer i kö.

Flera storlekar

– Vårt koncept med tvåor, treor och fyror på 58, 72 och 78 kvadratmeter som kostade mellan 1 350 000 och 1,9 miljoner kronor blev väldigt populärt.

– Så var det även när vi i dåvarande Sverigehuset byggde två likadana projekt med pooler på Södra Råtorp för ett antal år sedan, säger Pelle Togner, konsult på Svenska boställen.

Vill bygga mer

Bolaget hoppas nu kunna få bygga ett liknande bostadsområde med pool strax intill det nu färdigställda på Norra Stockfallet.

– Kommunen ska ha en markanvisningstävling och man kommer sedan välja ut det bolag som man anser lämnar in det bästa förslaget. Vi letar även i övrigt efter mer mark att kunna bygga på i Karlstadsområdet, säger Pelle Togner.

Artikeltaggar

Bostad och byggenHuspartnerPelle TognerSvenska boställen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare