Hoppa till huvudinnehållet

FBK-backen om inställt JVM: ”Vi hade något bra på gång – såklart extra tungt”

Publicerad:
Joel Nyström med Juniorkronorna på JVM i Kanada som nu är inställt.
Joel Nyström med Juniorkronorna på JVM i Kanada som nu är inställt. Foto: JOEL MARKLUND

Det blev ett väldigt kort JVM för Joel Nyström.

På onsdagskvällen kom beskedet att turneringen ställs in på grund av covidsituationen.

– Det här hade man verkligen inte tänkt på alls egentligen om jag ska vara ärlig. JVM fungerade förra året och då var det också corona, säger värmlänningen.

Inställt JVM för FBK-fostrade värmlänningen: ”Det kom ändå som en chock”

Den 19-årige FBK-backen Joel Nyström nådde JVM-drömmen när han blev uttagen till årets turnering med Juniorkronorna i Kanada. Men det blev ett väldigt kort junior-VM för Nyström och alla andra spelare. Sent på onsdagskvällen meddelade Internationella ishockeyförbundet (IIHF) att junior-VM ställs in på grund av smittspridningen av covid-19 i ett antal lag.

Natten mot torsdag svensk tid var planen att Juniorkronorna, med två av två segrar, skulle möta USA i gruppspelet. Nu väntar istället hemresa.

– Det är jättetråkigt såklart. Men det är inte så jäkla mycket att göra egentligen, det är bara att tugga i sig det här, säger Joel Nyström om känslorna när han fick beskedet om inställt JVM:

– Allt blir ju extra tungt när... Vi kanske inte kom hit som favoriter, men vi känner att vi fick ihop det jäkligt bra i Rysslandsmatchen som vi vann och sedan besegrade vi Slovakien också. Det kändes som att vi hade något bra på gång och då blir det såklart extra tungt.

Joel Nyström får packa väskan i Red Deer, Kanada, och bege sig hem till Färjestad igen.
Joel Nyström får packa väskan i Red Deer, Kanada, och bege sig hem till Färjestad igen. Foto: JOEL MARKLUND

”Har varit jäkligt kul”

Nyström gör ett försök att sammanfatta junior-VM som stannade vid två gruppspelsmatcher.

– Det var jäkligt kul så länge det varade eller hur man ska säga. Det blev inte så länge, men vi är ett skönt lag och det har varit roligt att vara iväg. Och så slutar det så här, men det är inte så mycket man kan göra åt det som sagt.

Att JVM ställdes in var något av ett chockbesked, konstaterar Joel Nyström.

– Det här hade man verkligen inte tänkt på alls egentligen om jag ska vara ärlig. JVM fungerade förra året och då var det också corona. Man var inställd på att det skulle fungera trots coronan.

Vad väntar för er i laget nu?

– Vi ska väl iväg till ishallen och packa ihop väskorna om någon timme. Sedan är det bara att invänta besked om när man får flyga hem.

Joel Nyström vänder hem till FBK i SHL igen. Och han vill spela med sitt klubblag så snart det bara går.

– Det är klart jag vill hem så fort som möjligt och börja spela med Färjestad igen.

Klart: JVM ställs in efter coronakaoset
FBK ser ut att få tillbaka Joel Nyström betydligt tidigare än beräknat. JVM var planerat att avslutas med final först 6 januari.
FBK ser ut att få tillbaka Joel Nyström betydligt tidigare än beräknat. JVM var planerat att avslutas med final först 6 januari. Foto: FREDRIK KARLSSON

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyJoel NyströmJuniorkronornaJVM ishockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.