Värmländske JVM-backen stängs av efter matchstraffet

Publicerad:
Sveriges 19-årige back Leo Lööf. Foto: JOEL MARKLUND

Leo Lööf fick matchstraff i segern mot Slovakien och nu stängs värmlänningen av i ytterligare en JVM-match.

Just nu pågår junior-VM i Kanada och Sverige med den värmländske backen Leo Lööf har öppnat turneringen med två raka segrar i gruppspelet.

I senaste matchen när Juniorkronorna vann med 3–0 mot Slovakien fick Lööf matchstraff för en tackling mot huvudet. I dag kom beskedet att Leo Lööf stängs av i en JVM-match.

”Juniorkronornas Leo Lööf stängs av i en JVM-match för en förseelse i matchen mot Slovakien. Straffet avtjänas i och med matchen mot USA. Lööf är således tillgänglig för spel igen mot Schweiz på nyårsafton”, skriver Tre Kronor på Twitter.

Covid-19 i USA

Sveriges match mot USA är planerad att spelas natten mot torsdag svensk tid. Men på grund av covidsmitta i det amerikanska laget finns det i skrivande stund en osäkerhet kring om matchen kommer att spelas som planerat. USA förlorade gårdagens match mot Schweiz på walkover med 0–1 på grund av covid-situationen.

19-årige backen Leo Lööf har Färjestad BK som moderklubb och så sent som förra säsongen lirade han nio matcher med FBK i SHL. Den här säsongen spelar Lööf med Ilves i den finska högstaligan.

Under JVM har Lööf bildat backpar med vännen och FBK-backen Joel Nyström.

Leo Lööf om matchstraffet: ”Den kändes bra”FBK-backen om karantänen i Kanada inför JVM: ”Finns inte jättemycket att göra”FBK-fostrade löftet om JVM-platsen och succén i Finland: ”Tagit stora steg”
Slovakiens Simon Nemec efter tacklingen från Leo Lööf.
Slovakiens Simon Nemec efter tacklingen från Leo Lööf. Foto: JOEL MARKLUND

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyJuniorkronornaJVM ishockeyLeo Lööf

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare