"Kingen" fick sin revansch: ”Visste vad jag skulle göra”

Publicerad:
BIK Karlskoga jublar efter segern mot Björklöven. Foto: Erik Sandin / Barfotagraf

Henrik "Kingen" Larsson hade ett jätteläge att avgöra i förlängningen men avslutet räddades av hemmamålvakten Claes Endre.

I straffläggningen fick BIK-backen sin revansch.

– En skottfint och sen rakt upp i nättaket. Jag visste vad jag skulle göra, säger "Kingen" efter sjätte raka segern.

Sjätte raka för BIK som vann toppmötet efter straffar

Efter två perioder var BIK Karlskoga i en 3–1-ledning uppe i Umeå i onsdagens toppmöte med Björklöven.

– Första perioden var helt okej. Det var lite ställningskrig. I den andra och tredje blev vi tillbakapressade under vissa stunder men jag tycker ändå att vi höll uppe tålamodet. Även om de gjorde två mål i den tredje så hade vi en bra känsla. Vi skulle vinna den här matchen, säger Henrik "Kingen" Larsson.

Väl i förlängningen skapade BIK två riktigt farliga chanser redan i det första bytet. Först genom "Kingen" själv.

– Jag såg att "Björka" fick pucken på kanten och han väntade in mig tills jag skulle komma i rätt lucka. När jag fick pucken försökte jag hänga dit den men skottet tog på målvaktens klubbskaft. En bra räddning.

Kort därefter var David Lilja framme.

– Det var två klockrena räddningar. Två riktigt bra lägen.

”Snyggaste målgest”

"Kingen" skulle få sin revansch i straffläggningen.

– Jag hade gjort den varianten när vi hade julstraffar på en träning. I båset frågade Pethrus (William) om jag skulle köra samma variant. Och det gjorde jag. En skottfint och rakt upp i nättaket. Säsongens snyggaste målgest också när jag ramlade in i sargen, säger han med ett skratt.

Även "Björka" och David Lilja satte sina straffar säkert medan Lars Volden stod för en räddning vilket innebar att BIK fick med sig bonuspoäng.

– Jag tycker inte att det är några tillfälligheter att vi har sex vinster i rad. Det bästa av allt är att vi får fira nyår som vinnare.

"Kingen" gjorde comeback 8 december och har, på sju spelade matcher, sex vinster.

– Det har känns helt okej ändå. Visst har det varit en omställning att spela match igen. Jag känner inte av skadan någonting och det blir bättre och bättre hela tiden. Det är bara att gnugga vidare.

Lugnt nyårsfirande

Med denna seger i ryggen blir bussresan hem till Karlskoga betydligt enklare.

– Det kom lite pizza här efter matchen som vi ska trycka i oss. Sedan är det bara att hoppa på bussen och låta busschauffören göra sitt. Försöka slappna av, luta sig tillbaka och njuta.

På hemmaplan väntar nyårsfirande innan Södertälje gästar Nobelhallen på måndag.

– Det blir en lugn nyår. Vi har en liten valp hemma som vi får ta hand om. Vi ska käka räkor från koster och bara ha det mysigt.

Björklöven–BIK 3–4 e förl (1–1, 0–2, 2–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (8.25) Axel Ottosson (Christopher Bengtsson), 1–1 (11.40) Albert Lyckåsen (Henrik Björklund).

Andra perioden: 1–2 (0.54) David Lindquist (David Lilja, Arvid Aronsson), 1–3 (17.44) William Pethrus (Kalle Jellvert, Wilhelm Westlund).

Tredje perioden: 2–3 (1.54) William Eriksson (Viljami Juusola, Karl Johansson), 3–3 (12.34) Alexander Wiklund (Olle Liss).

Avgörande str: Henrik Larsson.

Skott: 33–32 (11–8, 11–12, 9–7, 2–4, 0–1).

Utv: Björklöven: 3x2. BIK 1x2.

Publik: 1 420.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHenrik LarssonIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare