Hoppa till huvudinnehållet

Lagkaptenen efter Luleå: ”Vi måste gå vidare”

Publicerad:
Dags att gå vidare från kollapsen menar kapten Johansson.
Dags att gå vidare från kollapsen menar kapten Johansson. Foto: Joachim Lagercrantz

Färjestads lagkapten Linus Johansson blev näst på tur att be om ursäkt till fansen, men menar samtidigt att laget måste lägga matchen bakom sig så fort som möjligt.

– Nu går vi vidare. Vi kan inte leva vidare i det här, jag förstår hur jävligt det låter, men nästa match blir otroligt tuff om vi inte gått vidare, säger lagkaptenen till NWT-Sporten.

Under onsdagsförmiddagen var Färjestad BK åter på is. Först ut på isen var de båda målvakterna och rehabiliterande backen Jens Westin. Kvarten senare kom resten av laget ut på isen för att ta första steget i att gå vidare från tisdagens mardrömskväll.

Några skottövningar följt av kort intensivt matchspel fick räcka för dagen innan passet avslutades.

Efter ispasset stannade lagkaptenen Linus Johansson till för att prata med NWT.

– Gårdagen var inte okej helt enkelt. Det är för jävligt att man kan klappa ihop på det sättet.

Han fortsätter:

– Vi skäms, man vill ju bara be om ursäkt till alla som stöttar Färjestad.

Det tighta spelschemat ger laget en snabb chans till revansch då laget beger sig till Gävle för att möta Brynäs.

– Det är väldigt skönt att nästa match kommer så fort. Det hade varit otroligt jobbigt om tisdagens match där vi klappar igenom totalt hade varit sista matchen för året.

Några stora spelmässiga förändringar lär inte ske utan Johansson menar på att det bara är att gneta på och ta lärdom av matchen mot Luleå.

– Jag har varit med om det här förut under min tid i Djurgården. Det gäller att dra lärdom av detta. Vi har ett vägval nu och det är antingen att bli starkare av det eller lägga sig ned och gråta. Och vi ska absolut inte gråta.

Artikeltaggar

Färjestad BKIshockeyLinus Johansson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.