Hoppa till huvudinnehållet

Inställt JVM för FBK-fostrade värmlänningen: ”Det kom ändå som en chock”

Publicerad:
Juniorkronornas värmländske back Leo Lööf, 19.
Juniorkronornas värmländske back Leo Lööf, 19. Foto: JOEL MARKLUND

Sent på onsdagskvällen meddelade Internationella ishockeyförbundet (IIHF) att junior-VM ställs in på grund av smittspridningen av covid-19 i ett antal lag.

– Man har väl ändå varit beredd på det. Men det kom ju ändå som en chock, säger Sveriges värmländske back Leo Lööf.

FBK-backen om inställt JVM: ”Vi hade något bra på gång – såklart extra tungt”

Juniorkronorna öppnade JVM:s gruppspel med två raka segrar. Men några fler matcher blir det inte i turneringen. Sent på onsdagskvällen meddelade Internationella ishockeyförbundet (IIHF) att junior-VM ställs in på grund av smittspridningen av covid-19 i ett antal lag.

– Man har väl ändå varit beredd på det. Men det kom ju ändå som en chock, även om man har haft det lite i bakhuvudet att det kunde hända, säger Juniorkronornas back Leo Lööf som är fostrad i Färjestad om beskedet.

Hur skulle du sammanfatta det JVM som hann spelas?

– Det blir såklart extra tufft att turneringen avbryts när vi känner att vi hade något på gång. Vi har en väldigt bra grupp och vi startade turneringen starkt. Jag tror att vi hade kunnat gå riktigt långt med det här laget.

Vad händer för er i laget nu?

– Vi ska försöka ta oss hem så fort som möjligt. Vi vet inte så mycket mer än att turneringen är inställd, säger Lööf som till vardags spelar med Ilves i den finska högstaligan.

Klart: JVM ställs in efter coronakaosetVärmländske JVM-backen stängs av efter matchstraffetFBK-fostrade löftet om JVM-platsen och succén i Finland: ”Tagit stora steg”
Värmlänningen Leo Lööf får packa väskan i Red Deer, Kanada, och bege sig hem till klubblaget Ilves i Finland.
Värmlänningen Leo Lööf får packa väskan i Red Deer, Kanada, och bege sig hem till klubblaget Ilves i Finland. Foto: JOEL MARKLUND

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyJuniorkronornaJVM ishockeyLeo Lööf

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.